Home > Analys: Castellum etablerar sig över tekniskt motstånd…

Analys: Castellum etablerar sig över tekniskt motstånd…

Fastighetsbolaget Castellum har påbörjat det innevarande kvartalet i riktigt positiva tongångar, och har i veckan etablerat sig över en tung motståndsnivå. Detta tillsammans med att vi nyligen klev över vägskälet 200 dagars glidande medelvärde, sprider underliggande bränsle till potentiell vidare uppgång.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Fastighetsbolaget Castellum, vars fokus ligger på kommersiella fastigheter har inlett det andra kvartalet i tydligt positiva tongångar.

Bara på en månad har vi nu upplevt en uppgång på drygt 7 procent, vilket nu innebär att vi i veckan fått ett utbrott och klivit över den tunga motståndsnivån vid 126 kronor.

Att vi även nyligen klivit över vägskälet MA 200, adderar ytterligare en möjlig positiv pusselbit, samtidigt som medeltalstrion bestående av även 50, 100 dagars glidande medelvärde indikerar positivitet.

Rent tekniskt öppnar detta upp för en potentiell uppgång till 131 kronor, eftersom vi inte innehar någon signifikant volym däremellan.

Trots att Balder på onsdagen backar, ser vi det snarare som att det kan vara vinsthemtagning, då vi har fyra handelsdagar i bagaget med stängning på tydligt plus.

Vi noterar även i samband med denna uppgång en tilltagande köpstyrka, vilket kan båda gott framöver.

Om det skulle visa sig att det möjligtvis är en falsk köpsignal som kan ha triggats, ökar sannolikheten för att vi kan komma att få ett återbesök och utmanande av nu stödet 126 kronor, följt av framförallt MA 200 som på onsdagen noterades vid 123 kronor.

På onsdagen kommenterade Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen vid seminariet DI Bank, att det råder en extrem miljö på kommersiella fastighetsmarknaden.

Thedéen sade att det även är en ”starkt cyklisk marknad av stor betydelse för bankerna med tanke på kreditförlustrisken. Det är högtryck nu. Räntorna är historiskt låga och tillväxten är hög”.

När det kommer till skatteförslaget som varit på tapeten ett tag och skapat en osäkerhet inom sektorn, sade bolagets vd Henrik Saxborn vid delårsrapporten i slutet av april att ”skatteförslaget avgör hur transaktionsintensiv hela branschen blir”, samtidigt som han sade att ”osäkerheten har skapats helt i onödan på en marknad som fungerat väl. I nuläget kan det vara onödigt komplext att sluta avtal ens om enkla förvärv”.

Vid delårsrapporten i slutet av april, redovisade bolaget ett förvaltningsresultat på 592 miljoner kronor i det första kvartalet 2017, något under väntade 594 miljoner kronor. Hyresintäkterna var även här något mindre än väntat och uppgick till 1.304 miljoner kronor.

Castellum
Entré köp 126.50 kr Ticker CAST
Målkurs 131.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 125.00 kr P/E 6.0
Senaste 126.90 kr Direkt avk. 3.9%

 

Attraktivt ingångsläge finns vid 126.50 kronor, strax över tidigare motståndsnivå. Målkursen landar på 131 kronor, strax under all time high vid 134 kronor. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 125 kronor.

Castellum noteras sedan början av innevarande vecka tydligt över 200 dagars glidande medelvärde, för första gången sedan slutet av februari i år.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol CAST.

Analys: Castellum etablerar sig över tekniskt motstånd…

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto