Home > Analys: Caterpillar signalerar köp

Analys: Caterpillar signalerar köp

Caterpillar Inc. även känd som ”CAT”, är en amerikansk koncern som utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer maskiner, motorer och finansiella produkter och försäkringar till kunder via ett världsomspännande nätverk av återförsäljare. Caterpillar är världens största tillverkare av entreprenad-och gruvutrustning, diesel och natur gasmotorer och industriella gasturbiner med mer än US $ 70 miljarder i tillgångar. Caterpillar rankas som nummer ett i sin bransch.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Caterpillar har svängt kraftigt på börsen de senaste två åren med en toppnotering runt 118 $ och en bottennotering runt 68 $. Det senaste halvåret har ett smalare handelsintervall i form av en stigande trendkanal mellan 78-94 $ bildats vilket innebär att aktien har etablerat en högre botten jämfört med botten vid 68 $ vilket ger positiva signaler framöver. Under fredagens handel forcerade aktien taket på denna trendkanal under kraftigt stigande omsättning vilket utlöser en köpsignal. Det är sannolikt att aktien på sikt går upp med åtminstone skillnaden mellan botten och toppen av denna trendkanal på 15 $ vilket ger ett prisobjektiv på 111 $.

Kortsiktigt ligger aktien i en stigande trend och med tanke på att motstånd nyligen forcerats är det sannolikt med ett ökat momentum uppåt framöver. Stöd finns vid 96 $ samt 91. 20 $, motstånd finns vid 98.20, 110 samt 117 $.

Aktien handlas på New York Stock Exchange, NYSE under symbolen CAT.

Vi ser en god möjlighet till ett köp om aktien återtestar utbrottsnivån runt 96 $ som nu bör agera som ett stöd framöver. En stop loss läggs förslagsvis under 91 $, handlas aktien ner på dessa nivåer är aktien återigen i det gamla handelsintervallet och utbrottet får anses vara falskt.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto