Home > Analys: Chesapeake Energy kan ha dippat klart, köpläge!

Analys: Chesapeake Energy kan ha dippat klart, köpläge!

Vi har berört Chesapeake Energy vid ett antal olika tillfällen det senaste halvåret. Vi har en långsiktigt positiv hållning till bolaget sett från botten förra året men har avvaktat en dipp av större dignitet för bästa möjliga risk/reward, ett sådant tillfälle kan ha inträffat!

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Chesapeake Energy har sedan toppnoteringarna 2008 genomgått ett substantiell värdeminskning och vid bottennoteringen 2016 hade aktien tappat hela 98 %! Ett bolag som tappar 98 % av sitt värde är naturligtvis inte att anse som helt stabilt, men så länge vi kan få rätt på de tekniska bitarna finns goda möjligheter att se när saker och ting kan vara på väg att vända till det bättre.

Chesapeake Energy (dagsdiagram)
Chesapeake Energy (dagsdiagram)

I Gann-skolan gick vi igenom några intressanta tekniska mönster som vi vill söka. I fallet med Chesapeake Energy kan vi hitta de klassiska tre högre bottnarna med potential att skapa en stark och positiv rörelse.

Vi kan vid tillfället för botten den 8 februari hitta intressanta tidsrelationer som talar för att något kan vara i görningen. Att detta sedan sammanfaller med en prispivot/stödnivå och 200 dagars medelvärde ger tyngd åt den möjligheten.

Vi kan se hur de tekniska indikatorerna på dagsbasis nu har vänt upp. Tittar vi på veckografen så kan vi se att Slow stochastic indikatorn närmar sig översålda nivåer varifrån en vändning uppåt är möjlig.

Chesapeake Energy rapporterar helårsresultat den 23 februari, vilket är en händelse som kan skapa volatilitet och som man ska ha respekt för. Vi har en långsiktigt positiv hållning till bolaget, vilket även gäller på kort sikt så länge som $5.92 nivån håller.

I och med rapporten blir strategin att efter köp kring $6.40, inför rapporten nästa onsdag ha koll på prisbilden. Om aktien klarar  av att jobba sig upp mot nästa motstånd vid $6.90 så har vi cirka 8-9 % marginal till entry vid $6.40 och ytterligare marginal till vår tilltänka stoppnivå på $5.92, i så fall kan man hålla aktien över rapporten. Om aktien inte klarar av att skapa positiva förutsättningar och en positiv buffert enligt ovan stängs positionen förslagsvis senast på tisdag, dagen innan rapporten för att inte riskera mer än nödvändigt.

Aktien är väldigt volatil vilket vi behöver ha i åtanke när vi tar position.

Chesapeake Energy – en överblick
Entré köp $6.40 Ticker CHK
Målkurs $9.16 Marknad NYSE
Nödutgång $5.92 P/E (est 2017)  8.9
Senaste $6.44 Direkt avk. 0.0 %

Enligt Earnings Whisper förväntas i dagsläget ett positivt resultat på $0.07/aktie för senaste kvartalet.

Taggar:
EU

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.