Home > Analys: Cisco försöker bryta uppåt i jakt på målnivå

Analys: Cisco försöker bryta uppåt i jakt på målnivå

Vi har i tidigare analys på Cisco konstaterat att $34 nivån är en hållpunkt och en viktig nivå för Cisco. Aktien befinner sig just nu i en situation där den försöker ta sig ur en drygt två månader lång konsolideringsfas. Kommer den att lyckas?

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Tidscykler

Cicso befinner sig sannolikt fortfarande i en trend som pekar uppåt. Toppen som kom in den 6 september i kombination med botten den 20 oktober indikerar att vi har minst en fas kvar i uppgången från februari tidigare i år. Nästa kritiska datum finner vi den 26 november som teoretisk skulle kunna sätta stopp innan en större rekyl är ett faktum.

Cisco dagsdiagram
Cisco dagsdiagram

Pivots

Botten i februari kom in på $22.46, vilket ger oss $31 och $34 som intressanta nivåer att bevaka. Eftersom Cisco vid flera tillfällen stängt över $31 tar vi sikte på $34. $31 är ett viktigt stöd.

Vågmönster

Givet att botten den 20 oktober kom in tidsmässigt på 360 grader med uppgången från februari intill 6 september befinner vi oss sannolikt i den femte och avslutande vågen i cykeln som startade i februari. Vi förväntar oss i dagsläget en större och längre rekyl när denna uppgångsfas är avslutad.

Tekniska indikatorer

200 dagars glidande medelvärde trendar på uppåt. 50 dagars glidande medelvärde befinner sig ovanför 200 dagars och är mer eller mindre horisontellt men förefaller vara på väg att börja trenda uppåt igen.

Oscillatorerna börjar nå höga nivåer men innan tydliga divergenser behöver detta inte betyda särdeles mycket. Dessa indikatorer kan ligga och rulla på höga nivåer en tid, när trenden pekar uppåt.

Cisco – en överblick
Entré köp $ 31.70 Ticker CSCO
Målkurs $ 34.00 Marknad Nasdaq
Nödutgång $ 31.00 P/E 12.90
Senaste $31.70 Direkt avk. 3.40 %

Summering

Cisco förefaller vara på väg att bryta uppåt. Så länge som $31 håller finns förutsättningarna för fortsatt uppgång intill nästa kritiska datum  som infaller den 26 november. Detta innebär att aktien är intressant för köp ovanför $31, nödutgången i form av en stop-loss sätts därmed till $31. Skulle Cisco fortsätta uppåt efter den 26 november och vid detta tillfälle befinna sig över $34 kan prisuppgången komma att ta rejäl fart likt Goldman Sachs gjort på senare tid.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto