Home > Analys: CISCO kan bli intressant för köp efter rapport

Analys: CISCO kan bli intressant för köp efter rapport

På den glödheta amerikanska aktiemarknaden spårar den ena efter den andra aktien ur på uppsidan. Idag rapporterar CISCO efter stängning, kanske kan vi få nya indikationer på en fortsättning mot högre höjder redan från imorgon.

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

När marknaden är så pass het som den är nu och många aktier trendar på stenhårt får man försöka hitta situationer med tydliga dippar och brott över signifikanta motståndsnivåer. Cisco befinner sig inför kvällens rapport i ett sådant läge. Nuvarande prisnivåer kring 34 dollar har tidigare lyfts fram som viktiga. I det långa perspektivet är nuvarande nivå en vattendelare mellan högre priser upp emot 43 dollar alternativt en större paus.

Cisco satte en topp i början på mars och en lite senare samma månad, den 8 maj kom aktien tillbaka till motståndet och fallerade ännu en gång. Man brukar säga tredje gången gillt men för det amerikanska tech-bolaget är det kanske den fjärde gången som gäller?

200 dagars medelvärde trendar på uppåt och indikerar att den långa trenden är stigande. Det korta 50 dagars är mer eller mindre horisontellt och indikerar att vi är i en konsolidering. Det är alltid bra när medelvärdena bekräftas av prisbilden som när vi granskar den visar ett intervall från drygt 34 dollar på ovansidan till 32 dollar på nedsidan. Ett brott ut ur intervallet indikerar riktningen på den nya trenden.

Cisco (dagsdiagram)
Cisco (dagsdiagram)

Vi kan även se att vi den senaste botten kring den 13 april att våra oscillatorer var nedtryckta, den högre botten 30 dagar senare skapade även en högre botten på Relative Strength- och Slow Stochastic indikatorn. Sedan Gannskolan vet vi att två toppar eller bottnar med 30 dagars mellanrum indikerar ett möjligt byte av trendriktning. Det var alltså en positiv signal.

Vid rapporter kan aktier röra sig en hel del så det är inte aktuellt att ta position innan rapporten, utan istället hoppas vi i vanlig ordning på en lugn och sansad reaktion. Helst svagt negativ faktiskt, varpå en etablering ovan topparna från i mars och nu i maj blir vår trigger senare i veckan eller i början på nästa vecka. Skjuter aktien iväg rejält på rapporten får vi avstå, det är viktigt att ha en positiv risk/reward.

Cisco (dagsdiagram)
Cisco (dagsdiagram)

Köp föreslås vid en daglig stängning ovan 34.70 dollar, nödutgången i form av en stop-loss är en stängning under 34 dollar och målnivån är i första hand satt till 37 dollar, den tålmodige kan satsa på att vi når 40 dollar. Långsiktigt ligger prismålet på Cisco närmare 43 dollar, men så högt siktar vi inte i dagens analys.

Från ett tidscykel perspektiv är det svårt att argumentera för att en definitiv topp skulle vara på plats redan. Trenden pekar alltså fortsatt uppåt, vi väntar bara på nästa signal.

 Cisco – en överblick
Entré köp $34.70 Ticker CSCO
Målkurs $37.00 Marknad Nasdaq
Nödutgång $34.00 P/E (est 2017)  14.30
Senaste $34.30 Direkt avk. (est 2017) 3.2 %

 

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto