Home > Analys: Clas Ohlson i närheten av stöd i stigande huvudtrend.

Analys: Clas Ohlson i närheten av stöd i stigande huvudtrend.

Clas Ohlson har rekylerat ned till stödet i den stigande huvudtrenden vilket skapar en attraktiv ingångsnivå för en uppgång mot 163 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Clas Ohlson aktien befinner sig i en starkt stigande trend efter en utlöst köpsignal från en huvudskuldra bottenformation i slutet av mars månad. Vid utbrottet bildades ett breakaway gap som inte blivit igen täckt vilket indikerat ett starkt underliggande köptryck.

Aktien har på nytt brutit en mindre konsolideringsfas mellan 139 och 148 kr vilket utlöst en ny köpsignal. Intervalltaket runt 148 kr har omvandlats till ett stöd och utgör en fördelaktig ingångsnivå för ett köp mot prisobjektivet på 163 kr från huvudskuldra formationen. Nödutgången placeras förslagsvis under 145 kr.

Skulle aktien mot förmodan etablera sig under 148 kr är detta ett tydligt svaghetstecken som riskerar att ta aktien ned för en avstämning av stödet runt 139 kr i första hand. Detta scenario kan inte helt uteslutas då börsen som helhet är i en rekylfas där inga bottentendenser synts än så länge.

Värt att notera att aktien har ett starkt motståndsområde runt 168 kr från tidigare toppar 2005 och 2007. Aktien rapporterade ett rörelseresultat för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret på onsdag morgon vilket uppgick till -8 miljoner kronor, analytikerna hade i snitt räknat med -12 miljoner kronor. Detta kan ha kursdrivande effekt i inledningshandeln.

Aktien handlas över det sidåtgående 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol CLAS B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto