Home > Analys: Collector kraftansamlar inför utbrott uppåt.

Analys: Collector kraftansamlar inför utbrott uppåt.

Collector aktien har efter ett falskt genombrott av 100kr nivån på nytt tagit sig därovan vilket tolkas som en förberedelse för ett utbrott på ovansidan.

Collector aktien visade kort efter introduktionsdagen en acceleration på ovansidan som ledde till en toppnotering på 146kr i december 2015. Aktien har därefter handlats i en svagt fallande konsolidering som tagit sig form av en fallande trendkanal vilket ofta leder till en rörelse i föregående trends riktning d.v.s. uppåt.

Under juli 2016 visade aktien en lågpunkt på 95kr som testades under november samt december månad utan att säljarna lyckades få något stabilt fotfäste därunder. Vid närmare anblick fann aktien stöd vid trendlinjen dragen genom bottnarna vilket i kombination med en ny swing högsta i början av året gjort att den kortsiktiga trenden vänt uppåt.

Aktien har därefter visat små rörelser och under en kort tid brutit stödet vid 100kr utan att säljarna på nytt lyckas få fotfäste vilket tolkas som en falsk säljsignal med åtföljande uppgång.

Vi föreslår ett köp på rekyl där en idealisk ingångsnivå ligger mellan 100-102kr. Nödutgången placeras i detta scenario till en stängning under 97.50kr. Målkurs sätts till 111kr med reservation för möjligheten till ett utbrott på ovansidan och betydligt högre kursnivå framöver.

Fortsätter aktien vidare uppåt enligt plan och forcerar 111kr signifikant bekräftas ett positivt utbrott där 125kr utgör ett motstånd inför ett test av all time highs. Skulle aktien visa svaghet genom att stänga under 100kr följt av vidare nedgång genom 98kr förväntas ytterligare test av bottnarna runt 90kr.

Det långa 40 veckors glidande medelvärde är fallande.

Collector
Entré köp 100-102kr Ticker COLL
Målkurs 111kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 97.50kr P/E 24.6
Senaste 104.30kr Direkt avk. 0%

 Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol COLL.

Veckodiagram

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto