Home > Analys: Collector startklar för uppgång!

Analys: Collector startklar för uppgång!

Collector aktien har gjort sig redo för en uppgångsfas genom att bryta den fallande trend som aktien handlats under sedan april 2016. Forceras 100kr på ovansidan bekräftas ett positivt trendbrott.

Collector aktien visade kort efter introduktionsdagen en acceleration på ovansidan som ledde till en toppnotering på 146kr i december 2015. Aktien har därefter handlats i en svagt fallande konsolidering som tagit sig form av en kilformation. Detta är vanligtvis en fortsättnings-formation… vilket gör att vi siktar in oss på en kommande uppgång i första hand. Vid fem tillfällen har begränsningslinjen dragen över topparna avvisat vidare kursuppgång, vilket gör genombrottet på ovansidan förra veckan är en signifikant positiv utveckling.

Så länge som aktien handlas ovanför stödet runt 89kr är förutsättningarna goda att aktien nyligen startat en positiv trend. Forceras i ett senare skede motståndet vid 100kr har trendbrottet blivit bekräftat. Närmaste avstämningsnivå i ett positivt scenario finns vid 107 följt av 125kr.

Vi föreslår ett köp runt 93kr. Stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 88.50kr. Målkurs sätts konservativt till 110kr.

Skulle aktien mot förmodan grusa de tekniskt positiva signalerna genom att stänga under 89kr finns stöd vid 86 följt av 67kr.

Det långa 40 veckors glidande medelvärde är fallande.

Collector
Entré köp 93kr Ticker COLL
Målkurs 110kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 88.50kr P/E 20.9
Senaste 95kr Direkt avk. 0%

 Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol COLL.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto