Home > Analys: Collector startklar för uppgång!

Analys: Collector startklar för uppgång!

Collector aktien har noterat en ny swing högsta efter att ha testat genom juli botten vilket öppnar upp för vidare uppgång mot 115kr i första hand.

Collector aktien visade kort efter introduktionsdagen en acceleration på ovansidan som ledde till en toppnotering på 146kr i december 2015. Aktien har därefter handlats i en svagt fallande konsolidering som tagit sig form av en fallande kilformation. Det är ett vanligt förekommande fenomen att denna typ av fortsättnings formation ofta leder till ett utbrott på ovansidan, framförallt om den tidigare trenden varit stark uppåtgående.

Under juli 2016 visade aktien en lågpunkt på 95kr som testades under november samt december månad utan att säljarna lyckades få något stabilt fotfäste därunder. Vid närmare anblick fann aktien stöd vid trendlinjen dragen genom bottnarna vilket i kombination med en ny swing högsta för att par veckor sedan gjort att den kortsiktiga trenden vänt uppåt. Närmaste motstånd finns vid 115kr vilket utgör potentialen på kort sikt.

Vi föreslår ett köp på rekyl där en idealisk ingångsnivå ligger mellan 102-103kr. Nödutgången placeras i detta scenario till en stängning under 97.50kr. Målkurs sätts till 114.50kr med reservation för möjligheten till ett utbrott på ovansidan och betydligt högre kursnivå framöver.

Fortsätter aktien vidare uppåt enligt plan och forcerar 115kr signifikant bekräftas ett positivt utbrott där 125kr utgör ett motstånd inför ett test av all time highs. Skulle aktien visa svaghet genom att stänga under 100kr följt av vidare nedgång genom 98kr förväntas ytterligare test av bottnarna runt 90kr.

Collector
Entré köp 102-103kr Ticker COLL
Målkurs 114.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 97.50kr P/E 25.9
Senaste 104.60kr Direkt avk. %

Det långa 40 veckors glidande medelvärde är fallande.

 Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol COLL.

Veckodigram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto