Home > Analys: Collector tar avstamp från 100kr nivån.

Analys: Collector tar avstamp från 100kr nivån.

Collector aktien har etablerat sig ovanför 100kr nivån efter att ha testat genom juli botten vilket öppnar upp för vidare uppgång mot 114kr. Aktien handlas inom en fortsättningsformation i form av en fallande kilformation.

Collector aktien visade kort efter introduktionsdagen en acceleration på ovansidan som ledde till en toppnotering på 146kr i december 2015. Aktien har därefter handlats i en svagt fallande konsolidering som tagit sig form av en fallande kilformation. Denna formation leder ofta leder till ett utbrott på ovansidan, framförallt om den tidigare trenden varit stark uppåtgående.

Under juli 2016 visade aktien en lågpunkt på 95kr som testades under november samt december månad utan att säljarna lyckades få något stabilt fotfäste därunder. Vid närmare anblick fann aktien stöd vid trendlinjen dragen genom bottnarna vilket i kombination med en ny swing högsta för att par veckor sedan gjort att den kortsiktiga trenden vänt uppåt. Aktien har därefter visat på små rörelser och etablerat sig ovanför den psykologiska 100kr nivån vilket öppnar upp för vidare uppgång mot trendlinjemotståndet vid 114kr.

Vi föreslår ett köp på rekyl där en idealisk ingångsnivå ligger mellan 102-103kr. Nödutgången placeras i detta scenario till en stängning under 97.50kr. Målkurs sätts till 113.50kr med reservation för möjligheten till ett utbrott på ovansidan och betydligt högre kursnivå framöver.

Fortsätter aktien vidare uppåt enligt plan och forcerar 114kr signifikant bekräftas ett positivt utbrott där 125kr utgör ett motstånd inför ett test av all time highs. Skulle aktien visa svaghet genom att stänga under 100kr följt av vidare nedgång genom 98kr förväntas ytterligare test av bottnarna runt 90kr.

Collector
Entré köp 102-103kr Ticker COLL
Målkurs 113.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 97.50kr P/E 26.2
Senaste 105.90kr Direkt avk. 0%

Det långa 200 dagars glidande medelvärde är fallande.

 Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol COLL.

Dagsdiagram

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto