Home > Analys: Comhem utlöser köpsignal.

Analys: Comhem utlöser köpsignal.

Comhem aktien bröt den fallande huvudtrenden i slutet av oktober och har därefter visat tekniska styrketecken då aktien utlöste en köpsignal under fredagens handel då motståndet runt 58.60 kr forcerades med kraft.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Comhem har varit en underpresterare sedan introduktionen i mitten av juni månad då aktien tappat runt 25 % sedan toppnoteringen vid 66.70 kr. Då aktien handlats i en tydligt fallande trend hade det inte uppstått några egentliga köptillfällen. Detta har de senaste månaderna förändrats då ett flertal tekniskt positiva signaler kan urskiljas i kursdiagrammet.

Den fallande huvudtrenden har brutits, en ny kortare upptrend har etablerats och nu senast under fredagen bröt aktien en mindre kraftansamlingfas under extremt ökad omsättning.

Detta utlöste en köpsignal som sannolikt tar aktien upp för ett test av tidigare högsta noteringar. Passeras även detta ljusnar det betydligt då aktien inte har några naturliga motstånd att navigera efter då aktien handlas på nytt territorium.

OBV indikatorn bekräftar den senaste tidens uppgång vilket ger extra ”kött på benen” för en långsiktig placering. Idealiskt vore en rekyl ned för ett återtest av det tidigare motståndet runt 58.70 kr som omvandlats till ett starkt stöd. För att inte missa tåget rekommenderar vi ett mindre köp runt dagens nivåer med reservation att en stoploss bör vara extra vid, förslagsvis under 57 kr.

Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste motstånd finns runt 66.70 kr.  Stöd runt 58.60 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol COMH.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto