Home > Analys: CTT Systems laddar för ny köpsignal.

Analys: CTT Systems laddar för ny köpsignal.

CTT Systems har visat positiva signaler då aktien brutit sig fri från en bottenformation under tilltagande omsättning. Aktien handlas i en mindre kraftansamlingsfas ovanför MA-200 där en forcering av 26.80 kr utlöser en ny köpsignal.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

CTT Systems har varit en riktig underpresterare på börsen sedan slutet av 2012 då aktien toppade ur på 43 kr. Aktien bröt igenom jämviktsvärdet i form av MA-200 i början av 2012 och har därefter inte lyckats med en bestående notering därovan, vilket sållat bort aktien som en lämplig långsiktig placering. Detta har de senaste månaderna förändrats rejält då aktien bildat en större bottenformation, brutits sig fri på ovansidan under tilltagande omsättning samt etablerat sig ovanför MA-200.

Pusselbitarna börjar således falla på plats för en bestående vändning. Jämviktsvärdet i form av MA-200 är fortfarande fallande vilket inte är idealiskt men så länge som aktien håller sig ovanför detta och taket av bottenformationen, vid 24 kr, som omvandlats till ett starkt stöd finns det goda förutsättningar för fortsatt uppgång.

Sedan utbrottet från bottenformationen har aktien handlats i en mindre konsolidering mellan 24 och 26.70 kr. En forcering av taket av detta intervall utlöser en ny köpsignal, som har goda förutsättningar att nå nästa motståndsnivå runt 30 kr.

Vi rekommenderar ett köp på rekyl, ned mot stödet runt 24 kr, alternativt ett köp på utbrott vid en forcering av 26.80 kr. En stoploss placeras förslagsvis 1.50 kr från ingångskurs. Målkurs sätts konservativt till 29.90 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns runt 24 kr. Motstånd finns vid 26.70 följt av 30 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol CTT

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto