Home > Analys: Cup and Handle i Ericsson B ger positiva signaler

Analys: Cup and Handle i Ericsson B ger positiva signaler

Ericsson B har nyligen varit nere och testat stödet vid 72 kr. På kort sikt handlas aktien i en svagt fallande trendkanal vilket utgör en så kallad ”handle” formation i en cup and handle vilket ger positiva signaler framöver. Då prisobjektivet från köpsignalen i januari inte blivit uppfyllt är chansen god för uppgång mot i första hand 80 kr.

Telefonaktiebolaget L M Ericsson är världens största tillverkare av utrustning för att bygga nätverk för mobil kommunikation, med en marknadsandel av 38 % (2012). Det är ett svenskt telekommunikationsföretag med internationell inriktning.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns vid 72 följt av 68 kr. Motstånd finns vid 80 följt av 86.40 kr.

Ericsson B har de senaste veckorna följt börsutvecklingen nedåt och handlas i en svagt fallande trendkanal sedan mars.  Trots att trenden är svagt fallande på kort sikt finns det potential för uppgång då fallet från mars toppen utgör en så kallad ”handle” formation i en cup and handle, se förklaring här. Tidigare motstånd vid 72 kr har fungerat som ett stöd, helt i enlighet med förväntan då motstånd omvandlas till stöd och vice versa.

Då aktien signalerat en långsiktig vändning i form av ett utbrott från en större bottenformation i januari ser det ljust ut for vidare uppgång, speciellt med tanke på att prisobjektivet från bottenformationen inte blivit uppfyllt.

Så länge som aktien handlas ovanför stödet vid 72 kr är chansen god för vidare uppgång. Då aktien nyligen vänt vid stödet räknar vi med ett test av motståndet i form av den falland trendlinjen vid 80 kr. Forceras detta i ett senare skede utlöses en köpsignal.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto