Home > Analys: Dags att börja bevaka Alphabet (Google) inför potentiell studs

Analys: Dags att börja bevaka Alphabet (Google) inför potentiell studs

När en trend kört på i en riktning känns det ibland som att det inte kan förändras utan bara fortsätta ytterligare. De amerikanska teknikbolagen har åkt på stryk den senaste tiden och frågan är nu vad man ska göra härnäst? När det gäller Alphabet har aktien följt eller möjligen lett marknaden ned, men trender förändras som sagt inte så ofta och argumenten för att så skulle vara fallet är än så länge tunna. Vi har ännu inga långsiktiga säljsignaler på plats varför köplägen skall sökas för de lite längre swingarna. Dags att leta potentiell vänd-zone i Internet-konglomeratet Alphabets väg mot nya höjder!

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Alphabet klarade relativt nyligen av att knäcka den psykologiskt viktiga nivån vid 1 000 dollar. Aktien höll sig ovanför denna nivå ett tag innan den satte av i negativ riktning. Toppnoteringen så långt blev 1 010 dollar. Aktien kom ner, studsade i en rekyl för att sedan ta fart ned igen. En nedgång som fortsatt intill nationaldagsfirandet igår. I dag öppnar börserna åter i USA.

För att få en längre säljsignal vill vi ha flera kriterier på plats. Tiden ska gärna ha gått i mål och vara synkad med ett Elliot vågmönster. Så verkar inte vara fallet med Alphabet. Vi vill dessutom ha priset i mål, detta verkar inte heller ha inträffat. För det tredje vill vi ha en lägre topp minst 30 dagar efter den första toppen, vilket definitivt inte inträffat. Ur ett längre perspektiv förefaller nuvarande reaktion endast vara just en reaktion från överköpt läge.

Cyklerna rullar igenom marknaden och en cykel som alltid är intressant är 30 dagars cykeln, rör den sig från topp till topp eller möjligen från topp till botten? Cykeln i Alphabet når efter toppen den 6 juni 30 dagar idag eller möjligen imorgon. Vi är i en het tids-zon för en möjlig studs.

Alphabet (Dagsdiagram)
Alphabet (Dagsdiagram)

Från toppen på 1 010 dollar ser vi att vi når 360 grader på Gann-hjulet, ur ett prisperspektiv, vid cirka 886 dollar. I grafen kan vi notera ett gap vid denna nivån. Det ligger nära till hands att anta att detta gap ska stängas. Vi har alltså ett mycket viktigt stöd vid 886 dollar ur ett kortsiktigt perspektiv.

Vi kan se hur de dagbaserade oscillatorerna nu är nere på låga nivåer, nivåer som mycket väl kan generera en vändning eller i varje fall en studs.

Alphabet kan bli intressant för köp om vi får se köpstyrka från vår intressanta stödnivå på 886 dollar. Det är viktigt att inte försöka fånga en ”fallande kniv” utan att vi i varje fall kan få en positiv stapel i dagsdiagrammet. Skulle en sådan komma in exempelvis idag eller imorgon från cirka 886 dollar så är aktien högintressant för köp. En studs bör ha möjlighet att trycka upp aktien mot 980 dollar varifrån ett avgörande i så fall kan komma att ske. 980 dollar blir med andra ord vår målnivå. Får vi en omslagsformation i veckan från 886 dollar så bör en nödutgång placeras som en daglig stängning endera under 886 dollar eller vid botten av omslagsstapeln. Då som en daglig stängning under denna för vi vet ju att det vid bottenformationer tenderar att bli relativt slagit handel. Nedan anges 886 dollar som stopp, men det kan behöva komma att korrigeras något beroende på var en eventuell botten kommer in.

Alphabet rapporterar i slutet på juli så man bör vara försiktig med positioner i nära anslutning till denna tidpunkt.

 Alphabet – en överblick
Entré köp $886 Ticker GOOGL
Målkurs $980 Marknad Nasdaq
Nödutgång $886 P/E (est 2017) 21.2
Senaste $919.46 Direkt avk. (est 2017) 0.0 %
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto