Home > Analys: Dags för ett tjuvnyp i Nvidia

Analys: Dags för ett tjuvnyp i Nvidia

Nvidia har varit en absolut raket i drygt ett år nu, men ingenting varar för evigt. I det större perspektivet och sett till marknaden i stort är vi inne i ett mycket kritiskt skede. Ett skede där, även om perfektion ännu inte uppstått, festen i varje fall teoretiskt sett kan ta slut. Inte sällan leder dessa tillfällen till relativt kraftiga reaktioner, även om de sedermera långtifrån alltid markerar den slutgiltiga toppen. En möjlighet finns att ge tjurarna ett tjuvnyp i Nvidia. Dags att citera Muhamed Ali – ”Float like a butterfly, sting like a bee”

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Nvidia, denna sköna tjurgunstling har krossat allt i sin väg det senaste dryga året. Bara sedan botten i februari 2016 vid runt 25 dollar är aktien upp cirka 7 gånger. Från 25 dollar till 169 dollar är vad som hittills avverkats sedan dess. Just relationen mellan 25 och 169 är intressant eftersom priset då avverkat en 360 graders relation på Gann-hjulet. En relation som tenderar att ge reaktioner och inte sällan stora trendvändningar.

Nu vill jag poängtera att det i detta skede ännu inte finns bevis för en större trendvändning i Nvidia just nu. Däremot finns det goda skäl att anta att vi ska korrigera och konsolidera i varje fall delar av den tidigare uppgången.

Förutom just prisrelationerna har vi också fina argument i formen av negativ divergens från våra dagliga oscillatorer, dvs RSI och Slow stochastic indikatorn. RSI som är det mer trögrörliga har börjat bygga lägre toppar och lägre bottnar och ser ut att vänta på en acceleration nedåt.

Nvidia (dagsdiagram)
Nvidia (dagsdiagram)

Tittar vi på prisbilden så har vi en kraftfull första reaktion nedåt som nu följts av en uppstuds. En uppstuds som har det karakteristiska beteendet av en ABC våg. Det är sällan en marknad bara faller tvärt utan någon form av återtest av den första lågpunkten innan en eventuell uppgång kan starta på nytt.

För den kortsiktiga aktören finns nu möjlighet att korta Nvidia. Gårdagens stapel indikerar en möjlig vändpunkt i den pågående studsen. Planen är att gå kort på bekräftelse på gårdagens stapel, vilket innebär handel under gårdagens stängning på 157,09 dollar. Stoppen placeras lämpligen som en hård stopp på 162 dollar och målnivån sätts till 145 dollar som är ett stöd på nedsidan.

Nvidia – en överblick
Entré sälj $157.00 Ticker NVDA
Målkurs $145.00 Marknad Nasdaq
Nödutgång $162.00 P/E (est 2017) 47.3
Senaste $157.09 Direkt avk. (est 2017) 0.4 %

 

Nvidia (dagsdiagram - lång sikt)
Nvidia (dagsdiagram – lång sikt)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto