Home > Analys: Dags för en av börsens ”tråkigaste” aktier…?!

Analys: Dags för en av börsens ”tråkigaste” aktier…?!

De allra flesta fastighetsbolag har varit tråkiga en längre tid och inte alls hängt med i den allmänna börsuppgången. Nu indikerar emellertid nästan samtliga att ett förnyat köpintresse kan stå för dörren.

Vi har valt ut ett av de bolag som har varit allra tråkigast, men som visar en klart intressant kombination av attraktiv fundamental värdering och tydlig positiv kursdynamik. Castellum är ett av de större noterade fastighetsbolagen med tyngdpunkten på kommersiella fastigheter i de tre storstadsregionerna. Utdelningstillväxten har legat på 8 procent under de tio senaste åren med en nuvarande direktavkastning på runt 4,5 procent.

Kursmässigt så har aktien rört sig sidledes i mer än tre år. Under våren skedde ett misslyckat försök att bryta ökenvandringen. Detta snabba uppgångsförsök följdes av en lika snabb nedgång, men efter en återhämtningsperiod på några månader försöker nu Castellum ånyo att bryta uppåt och denna gång tror av vi att försöket har en god sannolikhet att lyckas.

Efter en snabb rörelse upp till 100 kronor under bra volym blev rekylen mycket blygsam (positiv dynamik)och nu utmanas denna nivå igen. Castellum uppvisar en lovande konstellation av fundamenta och teknisk analys och framstår som en attraktiv ”low risk trade”

SAMMANFATTNING
Aktie: Castellum
Kurs: 99,80
Stop: 97
Lista: Large Cap
Köpzon: 99-101
Vinstmål: 106-108
Castellum
Castellum

Klicka på länken för mer information om ”Inriktning, strategi och ansvarsbeskrivning

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto