Home > Analys: Dags för ”lillebror” i skogen…?!

Analys: Dags för ”lillebror” i skogen…?!

De tre stora skogsbolagen, dvs. Holmen, Stora och SCA (om man nu fortfarande kan kalla SCA för ett skogbolag) har haft en mycket bra kursutveckling på börsen de senaste veckorna. Billerud är definitivt inget litet bolag framförallt inte efter samgåendet med Korsnäs 2012, men jämfört med de ovanstående kan det betraktas som ”lillebror” i branschen.

Även om kursen i Billerud strävar uppåt så har utvecklingen varit betydligt trögare än för ”de stora” och en teknisk orsak kan vara att aktiekursen har svårt att passera 70 kronor som sammanfaller med högstanivån för nästan 10 år sedan.

Värderingsmässigt är aktien attraktiv och det förefaller nu som att Billerud både kort- och långsiktigt kraftsamlar för en uppgångsfas, men förutsättningen är att rapporten som publiceras den 30/10 faller väl ut. Som framgått på börsen under föregående vecka kan kursreaktionerna bli häftiga både uppåt och nedåt i samband med delårsrapporterna, varför man som placerare måste vara medveten om den förhöjda risknivå det innebär att köpa strax före publiceringen av tredje kvartalets siffror.

Kortsiktigt är vår bedömning att Billerud med påtaglig kraft har brutit upp från sitt kursintervall som varit i kraft sedan februari, testat detta ovanifrån och nu är på väg vidare uppåt igen.

Långsiktigt är vår bedömning att Billerud ligger i en positiv primärtrend och försöker passera den kursnivå som uppnåddes för nästan 10 år sedan, vilket vi tror kan lyckas om rapporten den 30/10 överraskar positivt.

SAMMANFATTNING
Aktie: Billerud
Kurs: 67,80
Stop: 65
Lista: Large Cap
Köpzon: 67-68
Vinstmål: 75
Billerud 2012-2013
Billerud 2012-2013
Billerud 2002-2013
Billerud 2002-2013

Klicka på länken för mer information om ”Inriktning, strategi och ansvarsbeskrivning

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto