Home > Analys: Dags för Lufthansa att tappa höjd!

Analys: Dags för Lufthansa att tappa höjd!

Utan dess like har Lufthansa stigit kraftigt under 2017. 16-årshögsta utmanades kortfattat kring 24.50 euro, tillika tung tekniskt motståndsområde. Dess efterföljande svaghet tillsammans med flertalet överköpta bolag inom tyska storbolagsindexet DAX, talar för att vi nu är på väg att vädra ut köpare, till förmån för att utmana underliggande tekniska stödnivå vid 21 euro.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Redan sedan mitten av oktober 2016 begav sig Lufthansa vidare norrut, en resa som tagit flygbolaget upp till att utmana 16-årshögsta prisnivå vid 24.50 euro.

Utmanandet blev kortfattat, då 16-årshögsta dessutom är en tung teknisk motståndsnivå, och sedan årsskiftet har bolaget nu stigit hela +96 procent.

Att den tyska börsen, tillsammans med flera andra världsbörser nu är tydligt tekniskt överköpta, talar för att vi kan komma få en vinsthemtagning inom kort, vilket öppnar upp för en fortsatt svaghet för Lufthansa.

Med två handelsdagar på minus i bagaget, sträcks handen ut för att vi kan vara på väg för att utmana just tekniska stödnivån vid 21.00 euro.

Skulle det visa sig att vi får en relativt bred nedgång på börsen framöver, ja då sträcker vi oss så långt som en nedgång till 18.00 euro, före vi tar en ny tankeställare.

Ett säljläge ses därmed redan idag vid omkring 24.00 euro, för en nedgång till vår målkurs 21.00 euro.

På onsdag nästa vecka den 11 oktober får vi trafik och försäljningssiffror från bolaget. Vänder man blicken mot branschkollegor är det delade meningar vad resultatet blir, det är alltså ingen tydlig konsensus.

Möjligtvis innehar vi mer bias på nedsidan, vilket öppnar upp för vidare press från säljare.

Skulle det visa sig att vi får överraskande positiv statistik, ja då begränsar vi en eventuell uppgång genom att förslagsvis placera en stop loss redan vid 25.00 euro, eftersom vi då helt plötsligt kan få en tydlig etablering över 24.50 euro, för kortsiktigt vidare köpstyrka.

Bolaget lämnar även delårsrapport för det tredje kvartalet den 26 oktober.

Bolagets aktie handlas på tyska Xetra, och ingår i storbolagsindexet DAX under symbol LHA.

Analys: Dags för Lufthansa att tappa höjd!

Lufthansa AG VNA O.N.
Entré sälj €24.00 Ticker LHA
Målkurs €21.00 Marknad Xetra
Nödutgång €25.00 P/E 6.36
Senaste €24.03 Direkt avk. 2.73%
Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.