Home > Analys: Dags för Lufthansa att tappa höjd!

Analys: Dags för Lufthansa att tappa höjd!

Lufthansa som är ett av världens största flygbolag har sedan slutet av 2016 upplevt en kraftig resa norrut. Bolagets aktie är nu tydligt överköpt sedan tidigare i juni, och börjar nu signalera att det är dags att tappa höjd…

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Sedan slutet av 2016 har det tyska flygbolaget Lufthansa stigit över +60 procent, en resa som tagit oss upp till den sentimentala heltalsnivån 20 euro, tillika treårshögsta.

Bolagets aktie är sedan tidigare i juni nu tydligt överköpt, och har egentligen befunnit sig strax under denna nivå sedan den stora uppgången i början på året.

Köpstyrka har dock sakta men säkert avtagit i samband med uppgången, vilket innebär att det snarare ser ut som att vi får en vändpunkt strax under denna sentimentala motståndsnivå som 20 euro.

Vi anser att vi har ett attraktiv säljläge redan idag vid 19.950 euro.

Kortsiktigt ser vi en hög sannolikhet att första anhalten blir 18.600 euro, och på lite längre sikt vänder vi blickarna ända ned till omkring 17.200 euro.

Skulle ett globalt negativt börssentiment uppstå under hösten, då flera ledande börsindex befinner sig kring rekordnivåer, ja då finns det ytterligare fallhöjd att hämta in, varpå det kan vara en idé att vikta ned och inte stänga positionen helt i samband med att vi uppnår stödnivåer.

Lite längre söderut finner vi tekniska stödnivåer som 15.900, 15.400 euro.

Medeltalstrion som 50, 100 och 200 dagars glidande medelvärde pekar fortfarande tydligt norrut, och skulle det visa sig att vi fått en falsk säljsignal, begränsas en eventuell förlust genom att förslagsvis placera en stop loss vid 20.500 euro.

Värt att tänka på är att bolaget redan den 11 juli kommer att presentera trafiksiffror för juni, vilket kan påverka sentimentet.

Lufthansa kommer även att presentera delårsrapport den 2 augusti.

På fredagen framgick det att bolaget har blivit framröstad som det bästa flygbolaget i Europa. Skytrax som utförde undersökningen, samlade in åsikter från omkring 18 miljoner passagerare från 160 olika länder.

Aktien handlas på Xetra, under symbol LHA.

Analys: Dags för Lufthansa att tappa höjd!

Lufthansa
Entré sälj €19.950 Ticker LHA
Målkurs €18.600 Marknad Xetra
Nödutgång €20.500 P/E est. 2017 6.45
Senaste €19.945 Direkt avk. 3.01%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto