Home > Analys: Dags för nya tag i brittiska Marks & Spencer…

Analys: Dags för nya tag i brittiska Marks & Spencer…

Brittiska varuhuskedjan Marks & Spencer har efter tydlig svaghet sedan slutet av maj, klivit ned till ett tungt stödområde. Avtagande säljstyrka i linje med svagt negativ utvecklingen sedan början av juli målar fram en bild som kan ge en attraktiv vändpunkt.

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Likt flera andra storbolag på europeiska börser, har även brittiska varuhuskedjan Marks & Spencer dragits med en tydligt negativ utveckling.

Bolagets aktie gick från att noteras kring 400 pund i slutet av maj, till att stänga vid 312.90 pund i fredags, en nedgång på lite mer än -20 procent.

Den stora nedgången har inneburit att vi enbart fick ett kortsiktigt momentum som tog oss över ledande medeltalstrion i form av MA 50, 100, 200.

Den negativa rörelsen som pågått sedan dess, har nu tappat allt mer momentum, och vi ser en allt mer avtagande säljstyrka senaste veckorna.

Nedgången har dessutom tagit oss till ett stödområde, vars dragkrafter utspelade sin rätt inte bara under 2016, men även under 2008 fram till början av 2013.

Utifrån ett långsiktigt perspektiv finner vi historiskt stort intresse kring prisintervallet 300 – 400, vilket innebär att vi ser stora möjligheter till svårslagna stödnivåer från 300 – 325 pund, likaså ser vi svårslagna motståndsnivåer kring 380 – 400 pund.

Kortsiktigt ser Marks & Spencer intressant ut med låg risk, även om vi befinner oss i ett något pressat sentiment på börsen.

Ett attraktivt ingångsläge ses redan kring 310 pund. Strax över stödområdet finner vi en teknisk nyckelnivå vid 330 pund, som senaste året noterat signifikant med volym.

Vår målkurs landar därmed på denna prisnivå, men om köpstyrkan kvarstår i bilden, ja då finns det utrymme för en uppgång till 340 pund.

För att begränsa en möjlig nedgång vid utebliven köpstyrka, placeras förslagsvis en stop loss redan kring 305 pund, eftersom risken då ökar för utmanande av 300 pund.

Aktien handlas på Londonbörsen, under symbol MKS.

Analys: Dags för nya tag i brittiska Marks & Spencer…

Marks & Spencer
Entré köp £310.00 Ticker MKS
Målkurs £330.00 Marknad Londonbörsen
Nödutgång £305.00 P/E 12.72
Senaste £312.90 Direkt avk. 5.98%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto