Home > Analys: Dags för uppgång i Ericsson B?

Analys: Dags för uppgång i Ericsson B?

Ericsson B är en av de svagaste aktierna på Stockholmsbörsen som på senare tid visat botten tendenser. Huvudtrenden är fallande vilket gör att vi siktar in oss på starten av en motreaktion i första hand mot 55kr.

Ericsson B har varit en riktig underpresterare jämfört med börsen som helhet och har tappat nästan 2/3 av börsvärdet från toppen vid 120kr från 2015. Aktien tillhör en av svagare aktierna på Stockholmsbörsen och har nu börjat vakan till liv i enlighet med den starka börsutvecklingen vi sett under september månad.

På lång sikt blir aktien först intressant när 65kr passeras på ovansidan, vilket då indikerar en långsiktig vändning uppåt. På kort sikt har aktien visat botten tendens då en vändningscandlstick bildats, vilket åtföljts av den första gröna stapeln sedan 21 juli. Så länge som aktien handlas ovanför botten för två veckor sedan är oddsen goda för starten av en återhämtning mot i första hand 55, 60 samt 65kr.

Då potentialen för vidare uppgång är attraktiv i jämförelse med var en stoploss bör placeras köp rekommenderar vi aktien runt 46kr. Målkurs sätt till 54.50kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att forceras 43.70kr på nedsidan finns stöd vid 40kr som måste hålla för att inte kursfallet skall accelerera på nedsidan.

Den långa trenden i form av 40 veckor glidande medelvärde är utplanande.

Ericsson B
Entré köp 46kr Ticker ERIC B
Målkurs 54.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 44.75kr P/E neg
Senaste 46.88kr Direkt avk. 2.1%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.