Home > Analys: Dags för vändning uppåt i SHB A?

Analys: Dags för vändning uppåt i SHB A?

SHB A har återigen tagit sig över vägskälet vid 115kr, vilket öppnar upp för en återhämtning mot 121 följt av 126kr.

Bankaktierna på Stockholmsbörsen har inte uppvisat den förväntade säljkraften efter en passering av tidigare bottnar. Bäst till ligger Svenska handelsbanken som brutit igen uppåt och med god marginal forcerat 115kr, som tidigare utgjort ett stöd och under november och december agerat som ett motstånd för vidare uppgång. Detta är ett tydligt styrketecken som gör att vi återigen siktar in oss på att köpa på rekyl inför vidare uppgång och avstämning av 121kr följt av 126kr. Passeras det sistnämnda finns 130kr innan det blir tal om nya all time highs.

Så länge som aktien fortsätter att respektera 115kr som återigen omvandlats till ett stöd… genom att på veckobasis stängda därovan är de tekniska förutsättningarna goda för vidare uppgång.

Vi rekommenderar ett köp runt 115kr, målkurs på 126kr och en stoploss på 111kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att passera 110kr på nedsidan förväntas vidare test av det starka stödet vid 109kr som måste hålla för att inte riskera vidare nedgång mot 101kr.

SHB A
Entré köp 115kr Ticker SHB A
Målkurs 126kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 111kr P/E 14.2
Senaste 115.10kr Direkt avk. 4.3%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SHB A.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.