Home > Analys: Danska Vestas Wind System utlöser kraftfull långsiktig köpsignal

Analys: Danska Vestas Wind System utlöser kraftfull långsiktig köpsignal

Vestas Wind Systems A/S (OMX: VWS) är en dansk tillverkare av vindkraftverk, som ger elektrisk energi. Firman anses som en av världens ledande inom sitt fält och är det största bolaget räknat i antal installerade enheter. År 2010 hade Vestas installerat fler än 41 000 vindkraftverk i 65 länder på 5 kontinenter.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande har vänt till en stigande trend. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Vi har vid åtskilliga tillfällen skrivit om aktien vilket har sin naturliga förklaring i dess enorma volatilitet och därmed handelsmöjligheter. Vi har haft en positiv inställning till aktien sedan exhaustion gapet från den 7 nov 2012, vilket indikerade att botten med största sannolikhet var gjord.  Aktien har därefter gått mycket starkt på börsen och visat en tydlig sekvens av stigande bottnar.

I ett längre perspektiv har aktien handlats i en större bottenformation med en lågpunkt runt 24 och högsta notering vid 50 dkk. Motståndet runt 50 nivån testades i slutet av mars samt under april månad vilket ledde till en rekyl på drygt 15 %. Tredje testet forcerade motståndet men det tog ytterligare ett par dagar innan marknadens aktörer visade med en extrem volymökning att aktien nu lämnat det tidigare handelsintervallet. En kraftfull långsiktig köpsignal har utlösts.

Vi rekommenderar en långsiktig placering i aktien. En optimal ingångsnivå vore ett köp vid eventuell rekyl ned mot stödet runt 50 dkk.

Så länge som aktien handlas ovanför stödet vid 50 DKK ser det mycket ljust ut för vidare uppgångar och vi räknar med att aktien testar motstånd vid 66 följt av 75 dkk.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto