Home > Analys: ”Death cross” i Trelleborg ger negativa signaler.

Analys: ”Death cross” i Trelleborg ger negativa signaler.

Trelleborg aktiens långsiktiga trend har visat svaghetstendenser då aktien vid ett andra försök forcerat det långsiktiga jämviktsvärdet under tilltagande aktivitet. Fortsatt nedgång stöds av ett ”death cross” samt OBV indikatorn.

Trelleborg aktien starka uppgångsfas där aktien lyckats med en tredubbling är sannolikt över då aktien brutit nedåt från ett mindre handelsintervall mellan 137 och 147 kr. Detta har utlöst en mindre säljsignal, men med tanke på att aktien vid tidpunkten fortfarande handlades ovanför jämviktsvärdet var det goda odds att detta var en rekyl i en stigande huvudtrend.

Detta förhållande har de senaste månaderna förändrats då aktien en andra gång signifikant brutit genom 200 dagars glidande medelvärde, och dessutom under kraftigt ökad handelsaktivitet. Kort därefter visade aktien en så kallad ”death cross” vilket innebär att det kortare glidande medelvärdet bryter igenom det långsiktiga medelvärdet vilket ofta indikerar en bestående svaghet. Ser man på OBV indikatorn som mäter volymflödet stödjer denna ett trendskifte då den fallit kraftigt den senaste veckan.

Det ser således ganska mörkt ut från ett tekniskt perspektiv, men då det är lika enkelt att tjäna pengar på en nedgång ser vi goda möjligheter till en blankning om aktien de kommande dagarna tar sig upp för ett återtest av ”death cross” runt 131- 132 kr. En stoploss placeras förslagsvis över 136 kr. Målkurs sätts konservativt till 117 kr.

Närmaste stöd finns vid 117 kr. Motstånd runt 132 kr. Det långsiktigt stigande 200 dagars medelvärde är svagt stigande. . Det kortare 40 dagars medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TREL B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto