Home > Analys: Dell på väg uppåt

Analys: Dell på väg uppåt

Bank Dell, Inc. är en amerikansk datortillverkare grundad i Austin, Texas 1984 av Michael Dell. Dell tillverkar datorprodukter, såsom skrivbordsdatorer, arbetsstationer, notebooks, handdatorer, servrar, lagringssystem, nätverksutrustning, skrivare, TV-apparater med mera. Dell har specialiserat sig på att varje dator är speciellt anpassad för kundens egna behov och önskemål. Tidigare var varje dator specialbyggd och tillverkades först vid kundens beställning via till exempel internet och telefon. På detta sätt kunde man, enligt Dell själva, hålla kostnaderna nere. Dells datorer kan dock numera även köpas i butiker.

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är starkt fallande. Den korta trenden i form av 8 veckors glidande medelvärde är stigande.

Dell aktien har tillhört en av de svagare aktierna på börsen sedan början av året men har nu visat begynnande tecken på att det värsta sannolikt är över. De senaste veckorna har aktien stabiliserats i intervallet 8.69 $ till 9.91 $. Detta intervall forcerades på ovansidan förra veckan under ökad omsättning vilket utlöser en mindre köpsignal. Mer positivt är jämfört med botten på 7.81 $ i början på 2008 ser det nu ut som en högre lägsta kurs har bildats vilket ger potentiellt långsiktig positiv signal.

Aktien har ett större motståndsområde runt 11.30 $ vilket måste forceras för att öka chansen för ett mer långsiktigt positivt scenario. Så länge som aktien håller sig över det tidigare motståndet vid 9.91 $ vilket nu bör agera som stöd, ser det positivt ut. Lyckas aktien i ett senare skede etablera sig över 11.30 $ så är det sannolikt att aktien på sikt testar de tidigare topparna runt 17.50 -18. 36 $

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning och köper en mindre position om aktien skulle rekylera ned mot utbrottsnivån runt 9.91 $. En stop loss sätts förslagsvis till 9.50 $. Vill man istället öka tillförlitligheten i köpsignalen bör man vänta på att aktien etableras över 11.30 $ och köpa på en rekyl.

Dell 10 (Veckodiagram)
Dell 10 (Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto