Home > Analys: Den Norska Bank momentum avtar vid förra toppen

Analys: Den Norska Bank momentum avtar vid förra toppen

DNB är Norges största finanskoncern och har samtidigt en bred internationell närvaro. Koncernen är en av världens ledande shipping banker och en betydande aktör inom energisektorn. Verksamheten internationellt utvidgas stadigt. I Norden är DNB en av de ledande aktörerna inom bank, finans och försäkring. På den svenska marknaden erbjuder DNB de flesta tjänster och produkter som efterfrågas av medelstora och stora företag samt institutioner. För privatpersoner erbjuder DNB ett brett fondutbud, kreditkort samt billån. I Sverige har DNB cirka ca 400 anställda fördelat på tre kontor, Stockholm, Göteborg och Malmö(februari 2012).

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är svagt stigande och det kortare 40 dagars glidande medelvärde har de senaste veckorna börjat falla.

Den Norske Bank handlas i ett större handelsintervall med bottnar runt 52 NOK och en topp vid 74 NOK. Aktien har den senaste månaden handlats runt den tidigare toppen vid 74 NOK utan att ha lyckats forcera denna nivå. Då börsklimatet snarare blivit sämre än bättre den senaste tiden är det troligt att aktien håller på att bilda en dubbeltopp. Den kortare trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde har vänd nedåt och aktien får anses som svag. Om börsen som helhet påbörjar en återhämtning av den senaste månades kursfall finns det en möjlighet att aktien på nytt testar toppnoteringen. Skulle aktien lyckas med detta finns det en uppgångspotential mot 76 NOK där aktien då slår i kanaltaket och därmed uppstår ett fördelaktigt blankningsläge i aktien.

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning och blankar aktien mellan 74-76 NOK med en stop loss på 80 NOK. Om aktien inte kommer upp till de här nivåerna så avvaktar vi till ett tydligt stöd byggs upp som därefter bryts eller liknande för att kunna utvärdera ett fördelaktigt ingångsläge.

Den Norske Bank (Veckodiagram)
Den Norske Bank (Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto