Home > Analys: Den Norske Bank i rekyl mot stödnivåer

Analys: Den Norske Bank i rekyl mot stödnivåer

Den Norske Bank är i en kortsiktig rekyl ned mot tidigare motstånd som nu är stöd. Vi räknar med en förnyad uppgång inom kort.

DNB är Norges största finanskoncern och har samtidigt en bred internationell närvaro. Koncernen är en av världens ledande shipping banker och en betydande aktör inom energisektorn. Verksamheten internationellt utvidgas stadigt. I Norden är DNB en av de ledande aktörerna inom bank, finans och försäkring. På den svenska marknaden erbjuder DNB de flesta tjänster och produkter som efterfrågas av medelstora och stora företag samt institutioner. För privatpersoner erbjuder DNB ett brett fondutbud, kreditkort samt billån. I Sverige har DNB cirka ca 400 anställda fördelat på tre kontor, Stockholm, Göteborg och Malmö(februari 2012).

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande och det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Aktien har tidigare haft problem att forcera toppnivåer och det såg stundtals ut som om en toppformation var under bildande. Ett falskt utbrott på nedsidan i slutet av november markerade lågpunkten av den konsolidering där aktien befunnit sig de sista tre månaderna 2012. Ett mindre motståndsområde vid 72.20 NOK forcerades i början av året och aktien lyckades även bryta en trendlinje som sammanbinder topparna det senaste året och aktien har därmed utlöst en köpsignal. En volym analys vid utbrottet uppvisar inte en kraftig ökning av omsättningen som normalt ses vid en genuin köpsignal. Aktien har trots detta forcerat motståndet med god marginal och är nu på väg ned för ett test av det tidigare motståndet runt 73.30 samt 72.20 NOK.

Trots att volym analysen inte övertygar uppstår ett fördelaktigt köp läge om aktien skulle fortsätta ned mot tidigare motståndsnivåer runt 72.20–73.30 NOK. En trendlinje som sammanbinder bottnarna visar en tydlig upptrend. En rekyl ned mot stödnivåer bör fånga upp aktien och starta en ny uppgångsfas.

Den Norske Bank handlas på Oslo börsen under symbolen DNB

Vi rekommenderar ett köp runt 73.30 NOK med en stop loss på 70.50 NOK. Målkurs är taket av trendkanalen runt 83 NOK.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto