Home > Analys: Det börjar ljusna för franska Total SA

Analys: Det börjar ljusna för franska Total SA

Franska Total SA håller på att bilda en vändningsformation i form av en fallande kil. När ned trenden bryts finns det god sannolikhet för ett test av toppnoteringar.

Total SA är ett franskt multinationellt olje-och gasbolag och en av de sex ”Supermajor” oljebolag i världen. Dess verksamhet täcker hela oljan och gas, från råolja och naturgas prospektering och produktion till kraftproduktion, transport, raffinering, petroleumprodukter marknadsföring och internationell råolja och produkter handel. Totalt är också en storskalig kemikalie tillverkare. Företaget har sitt huvudkontor i Tour Totalt i La Défense distriktet i Courbevoie, väster om Paris.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är svagt fallande och det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt fallande.

Franska Total SA bottnade på 33.50 euro under sommar månaderna och steg under kort tid upp till 42 euro en uppgångs på 25 %. Aktien har därefter inlett en rekyl på drygt 50 % från toppen vid 42 euro. Under denna rekyl fas har aktien uppvisat en formation vilket kan liknas en fallande kil vilket ger en positiv underton. Positivt är också att en trendlinje som sammanbinder bottnarna har agerat som stöd vilket ökar tillförlitligheten i denna vändningsformation. Aktien följer för närvarande en fallande trendlinje och aktien får trots en positiv underton från den fallande kil formationen, anses svag så länge som den handlas under denna nedåttrend. När nedåttrenden bryts så bör det ha samlats tillräckligt med kraft för att starta en ny uppgångsfas mot i första hand september toppen och kanske änne högre om börsklimatet i övrigt är positivt.

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning och köper aktien när nedåttrenden bryts vilket i skrivande stund ligger på 39.90 euro. I samband med att nedåttrenden bryts bör omsättningen tillta för att vi ska agera på en köpsignal. En stop loss läggs förslagsvis på under 38 euro.

Total SA  (Dagsdiagram)
Total SA (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto