Home > Analys: Det ljusnar för Tele2!

Analys: Det ljusnar för Tele2!

Tele2 aktien har det senaste året handlats i intervallet 70 till 88 kr. Detta intervall har smalnat av och aktien har nyligen utlöst en köpsignal från en omslagsformation. Det finns goda förutsättningar för ett genombrott av intervalltaket och starten av en positiv trend.

Tele2 aktien har utvecklats svagt under en längre tid då aktien varit fastlåst i en sidledes konsolidering mellan 70 till 88 kr. Det har under en längre tid inte funnits några skäl till att äga aktien och det är en anledningen att vi nu för första gången skriver om aktien då detta förhållande håller på att förändras.

Inom den sidledes konsolideringen har handelsintervallet smalnat av och en potentiell omslagsformation i form av en huvudskuldra har bildats. Nacklinjen i denna huvudskuldra ligger vid 81 kr, vilket forcerades i mitten av förra veckan och utlöste en mindre köpsignal. Så länge som aktien håller sig ovanför utbrottsnivån finns det goda förutsättningar för en uppgång mot det starkare motståndsområdet runt 88 kr. Forceras detta motstånd har en större trendförändring signalerats och eventuella rekyler är köpvärda framöver.

Prisobjektivet från huvudskuldra formationen indikerar en uppgång mot 91 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Det kortare glidande medelvärdet i form av 40 dagars glidande medelvärde är svagt stigande. Närmaste motstånd finns runt tidigare toppar vid 88 kr. Stöd finns runt 81 kr.

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol TEL2 B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto