Home > Analys: Det ljusnar för Telia Sonera.

Analys: Det ljusnar för Telia Sonera.

Den tekniska bilden för Telia Sonera aktien har de senaste veckorna ljusnat då aktien återhämtat hela oktober raset och forcerat ett flertal  motstånd på ovansidan. Vi har siktet inställt på ett test av juli toppen efter en eventuell rekyl ned mot stödet runt 49.50 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Telias Sonera aktien utlöste en säljsignal från en huvudskuldra toppformation i början av oktober. Prisobjektivet från säljsignalen indikerar en nedgång mot 45.30 kr. Aktien nådde som lägst 45.35 kr och har därefter utvecklats mycket starkt då aktien forcerat motståndet vid nacklinjen och det fallande jämviktsvärdet i form av MA-200.

Den tekniska bilden har därmed ljusnat rejält och  minsta motståndets lag har flyttas uppåt. Med bakgrund av den lätthet aktien forcerat ovanstående motstånd är det sannolikt med ett test av nästa motståndsnivå, runt juli toppen vid 52.90 kr.

En eventuell rekyl  ned mot 49.50 kr skapar ett attraktivt köpläge på kort sikt då det tdigare motståndet omvandlats till ett stöd. Nödutgång placeras förslagsvis under 49 kr. Målkurs sätts konservativt till 52.80 kr.

På längre sikt är aktien en rejäl underpresterare i jämförelse med omxs30 index och aktien har ett flertal motstånd på ovansidan som måste forceras för att det skall bli tal om en större trendförändring och entry för en långsiktig placering.

Stöd finns runt 49.50 följt av 47 kr. Närmaste motstånd finns runt 52.90, 55 samt 56.60 kr

 

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto