Home > Analys: Det mörknar för guldet

Analys: Det mörknar för guldet

Guldet har varit i en stigande trend sedan 2002 och hade en toppnotering på 1913 dollar den 23 aug 2011 och har sedan dess tagit sig ned till som lägst 1527 dollar, en nedgång med 20 %. Vi har tidigare varit positivt inställda till guldet och såg rekyler som köplägen. Det finns nu anledning att ha en något mer återhållsam syn på guldet framöver då guldet under torsdagens handel bröt den stigande trend som varat sedan oktober 2008. Att se ett trendbrott veckan efter att FED signalerat om utökade stimulanser är anmärkningsvärt då man snarare kunde förvänta sig ett rejält rally där motståndet vid 1800 $ forcerades.

Guld (Veckodiagram)
Guld (Veckodiagram)

Det nuvarande trendbrottet gäller så länge som guld håller sig under 1685 $. Enligt den tekniska analysen är det ett tecken på att säljarna nu har övertaget. Närmaste stöd på nedsidan finns vid kanalbotten vid 1525 $. Det är sannolikt att guldet är på väg hit för ett test. Forceras detta stöd på nedsidan ges signaler om ytterligare nedgång. I ett större perspektiv är guldets senaste tillbakagång långtifrån anmärkningsvärd då guldet inte ens rekylerat en tredjedel av uppsvingen från botten vid 2008. I diagrammet finns viktiga matematiska stödnivåer vid 1475 $, 1331 $ samt 1188 $. Vi får anledning att återkomma med en uppdatering framöver.

Silver har i likhet med guld haft en svagare utveckling de senaste veckorna och börjar nu närma sig en större stödnivå runt 26 $. I motsats till guld har Silver rekylerat mer än 50 % av uppsvingen från botten år 2008. Detta kan indikera att silver framöver kan komma att klara sig bättre än guld. För närvarande handlas silver i en sidåtgående rörelse mellan 26 $ till runt 35 $. I nuläget räknar vi med att stödet vid 26 $ håller och det är först om silver lyckas med en bestående notering under 24.25 $ som det ser mörkt ut.

Silver (Veckodiagram)
Silver (Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto