Home > Analys: Det ”värsta” över för Getinge aktien.

Analys: Det ”värsta” över för Getinge aktien.

Getinge aktien har visat kraftiga svängningar med en dragning nedåt i kölvattnet på ett flertal vinstvarningar det senaste året. Aktien befinner sig nu i ett intressant läge då aktien brutits sig loss från en en fallande kilformation och forcerat motståndet vid 174 kr, vilket utlöst en köpsignal.

Getinge aktien har varit en riktig förlorare efter en rad vinstvarningar de senaste åren. Initialt ledde vinstvarningarna till en kraftig utförsäljning under kort tid varvid aktien snabbt återhämtade kursfallet. Detta mönster bröts i mars då bolaget kom med ännu en vinstvarning, detta blev för mycket för investerar kollektivet som svarade med ett kursfall på drygt 20 % under dagen.

I samband med vinstvarningen skapades ett större gap som utgör en viktig referensnivå på ovansidan. Aktien har efter ett test av gapets början vid 200 kr nivån handlats i en fallande trend där säljkraften med tiden minskat, vilket tydligt ses då en trendlinje dragen över bottnarna har lägre lutning än en trendlinje dragen över topparna.

En fallande kilformation har bildats vilket ger en positiv underton då ett utbrott ofta blir på ovansidan. OBV indikatorn som varit sidåtgående sedan vinstvarningen medans kursen varit fallande har under en längre tid indikerat att det värsta sannolikt är över.

Det ser således ganska ljust ut trots att aktien befinner sig i en fallande trend. Under gårdagen passerade aktien genom motståndet vid 174 kr vilket utlöst en köpsignal.

Vi rekommenderar ett köp i närheten av 174 kr vilket omvandlats till en stödnivå. En stoploss placeras förslagsvis under 168 kr. Målkurs sätts konservativt till 199 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns vid 160 kr följt av 156 kr Motstånd finns 173, 185 samt 200 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol GETI B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto