Home > Analys: Deutsche Bank laddar för utbrott, är det dags?

Analys: Deutsche Bank laddar för utbrott, är det dags?

Deutsche Bank har fastat under motståndet kring €18, men har skapat vad som ser ut som en konstruktiv struktur för fortsatt uppgång. Lyckas utbrottet finns fortsatt god potential för vidare uppgång samtidigt som vi har tydliga stödnivåer att handla mot.

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Tidscykler

Vi konstaterade under förra året att Deutsche Bank hade goda förutsättningar för att ha markerat en större botten i slutet på september. På senare tid har vi två mindre toppar som sticker ut, den 23 december samt den 5 januari. Ingen av dessa ger, enligt våra metoder med Gann, signaler på att uppgången från den 30 september skulle nått vägs ende. Vi misstänker med andra ord att trenden är fortsatt positiv.

Skulle vi inom kort få bekräftat att trenden är fortsatt positiv bör en uppgång kunna hålla i sig in mot slutet på februari.

Deutsche Bank (dagsdiagram)
Deutsche Bank (dagsdiagram)

Pivots

Nuvarande nivå kring €18 är väldigt viktig, för signaler på fortsatt uppgång behöver marknaden trycka förbi denna nivå. Anledningen till att den är så viktig är att den utgör en 180 graders relation från bottnarna kring €10 från september förra året. När så väl sker kan vi dock se fram emot goda möjligheter att €23 samt även €25 kan komma att utmanas inom ramen för uppgången som startade i och med lågpunkten i höstas.

Vågmönster

Från lågpunkten förra hösten förväntar vi oss i detta läge fem vågor upp, vi misstänker att vi nu befinner oss i en fjärde våg som jobbar mot den gällande trenden som vi tror är fortsatt positiv. Vi förväntar oss en femte och avslutande våg som kan vara lite lynnig varför vi vill se att Deutsche Bank klarar av att trycka förbi de senaste topparna i slutet på december och i början på januari. Vi är inte heller helt övertygade om att den fjärde vågen är avslutad ännu, vilket också är ett skäl till att avvakta något.

Tekniska indikatorer

50 dagars glidande medelvärde pekar uppåt och befinner sig över 200 dagars medelvärdet, vilket indikerar att trenden pekar uppåt på kort och lång sikt. Samtidigt börjar de dra isär på ett sätt som riskerar att vara ohållbart.

Slow stochastic indikatorn är nere på nivåer från var vi mycket väl kan se en vändning samtidigt som Relative strength indikatorn befinner sig i mer av ett ingenmansland. Det är dock, i detta läge inte nödvändigt att få ner RSIn mycket mer än vad som redan skett.

  DBK – en överblick
Entré köp €18.50 Ticker DBK
Målkurs €25.00 Marknad Xetra
Nödutgång €17.00 P/E (est 2017)  19.20
Senaste €18.06 Direkt avk. (est 2017)  0.7 %

Summering

Det ser fortsatt positivt ut för Deutsche Bank, men vi vill ha bekräftelse på att marknaden vill högre nu. En sådan bör vara på plats om vi får en daglig stängning över €18.50 då vi i en sådan situation har tagit ut de senast satta topparna. När man handlar utbrott är det ofta vettigt att använda en tight stop-loss eftersom utbrott som misslyckas ofta skapar situationer där marknaden kommer tillbaka i motsatt riktning med kraft. Signalen för köp är således en stängning över €18.50 med en stop-loss placerad strax under botten från i mitten på januari vid €17. Målnivån sätter vi i detta läge till €25 men man kan tänka sig att plocka vinster redan vid €23 lite beroende på hur ett utbrott ter sig.

I närtid har vi en potentiell 30 dagars cykel mot toppen den 23 december som kan skapa en negativ reaktion, vilket understryker vikten av att avvakta signal på att marknaden verkligen vill upp nu.

Deutsche Bank har rapport den 2 februari, vilket sannolikt kommer skapa volatilitet. Samtidigt så är aktien volatil i sig varför vi även om vi har satt en tight stop utifrån ett relativt perspektiv när det gäller DBK kan den ändå anses relativt vid i jämförelse med andra aktier. Med anledning av detta bör man tänka på storleken på sin position lite extra, dvs den bör sannolikt vara något mindre än vad man normalt skulle jobba med.

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto