Home > Analys: Deutsche Bank i tight rörelse, på väg att lyfta?

Analys: Deutsche Bank i tight rörelse, på väg att lyfta?

Aktiemarknaden generellt har stött på patrull på senare tid och ska vi kunna bibehålla en positiv attityd börjar det bli dags för köparna att ge sig ut på planen. Vi är sedan vi fick in toppen i Deutsche Bank i början på mars inte riktigt nöjda på uppsidan utan förväntar oss i varje fall ett rejält återtest av tidigare toppar, ett återtest som kan ha börjat.

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Det är spännande tider på aktiemarknaden, val i Frankrike, rapportperiod och ett minst sagt intressant politiskt läge globalt där en hel del kretsar kring Donald Trump.

När det gäller rapporter så är det sags för Deutsche Bank den den 27 april vilket man ska ha i åtanke, men det är fortfarande tid kvar dit.

Toppen från mars i den nuvarande uppgångsfasen som startade i slutet på september förra året signalerar inte med tydlighet att uppgången är över även om aktien har tagit en paus och tappat en del. Vi söker nu därför tidpunkter för när den pågående och förmodade rekylen kan vara till ända. Igår hade vi ett intressant datum som i varje fall rent teoretiskt skulle kunna ha signalerat en botten.

Som av en händelse balanserar aktien också på en viktig nivå €15 och fick till en candle-stapel som påminner om en spik under gårdagens handel. Ser vi sedan till potentiella tekniska formationer så kan vi se vad som kan tänkas vara en fallande kil, vilket indikerar att en kraftfull om än kortsiktig rörelse är i antågande.

Deutsche Bank (dagsdiagram)
Deutsche Bank (dagsdiagram)

Oscillatorerna är fallande och det är endast Slow Stochastic som kommit ner på översålda nivåer, samtidigt är det inte nödvändigt givet var i cykeln vi befinner oss. Relaterar vi detta till Elliott wave jobbar vi med hypotesen att vi är i en våg 4 och därför väntar oss en avslutande våg 5 uppåt sett från botten förra året.

Det finns alltså anledning till fortsatt optimism ytterligare ett litet tag, men vi har ännu inte fått en köpsignal på plats. Och eftersom kilar är potenta formationer behöver vi få mer bekräftelse på att tid och pris faktiskt är i mål och att en vändning står för dörren. Gårdagens candlestick har sin högsta notering på €15.17 och vi vill helt enkelt se marknaden stänga över denna för en positiv signal, faller den på plats så förefaller det sannolikt att vi står inför en rörelse uppåt. Skulle signalen inte falla på plats, ja då kan marknaden i detta läge mycket väl fortsätta nedåt.

Köp föreslås således vid en daglig stängning över €15.17, målet är satt till €17 och nödutgången kan placeras precis under gårdagens lägsta notering vid €14.65. När det gäller Deutsche Bank så är aktien väldigt volatil och rapporten kan skaka till marknaden varför man om man inte ligger rejält på plus vid tillfället bör överväga att stänga positionen innan rapporten nästa torsdag.

 

Deutsche Bank – en överblick
Entré köp €15.17 Ticker DBK
Målkurs €17.00 Marknad Xetra
Nödutgång €14.65 P/E (est 2017) N/A
Senaste €14.98 Direkt avk. (est 2017)  N/A

 

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto