Home > Analys: Deutsche Börse intressant på rekyl!

Analys: Deutsche Börse intressant på rekyl!

Den tyska börsgruppen Deutsche Börse föll kraftigt på fredagen, och väntas fortsätta med en avreaktion efter helgens val i Tyskland. Därmed är bolagets aktie intressant på rekyl, då vi nu är på väg mot ett utmanande av tung teknisk stödnivå. Med andra ord befinner vi oss i ett attraktivt läge med låg risk kontra reward…

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Deutsche Börse har handlats inom ett tydligt intervall sedan vi lämnade första kvartalet bakom oss i år. Återkommande utmaningar av årshögsta, tillika högsta notering sedan 2008 har gett oss flertalet rekyler.

Bolagets aktie har ej lyckats kliva upp för att utmana 100 euro på allvar, utan vi har fått tre lägre toppar istället.

Trots detta återfinns underliggande stöd från köpare, som vid samtliga tillfällen gett attraktiva rekyler. Vi har dessutom ej noterat lägre bottnar, vilket stärker en positiv underliggande bild.

En kraftig avreaktion inför helgens val i Tyskland, där Angela Merkell vann den 4:e termen, ändock försvagat, ger utrymme för vidare avreaktion på måndagen.

Efter att vi fått en mindre utvädring från tidigare överköpta situation, väntas vi efter två tidigare tydliga nedgångsdagar i ett sådant scenario där säljstyrka dominerar kliva ner till ett mer översålt scenario.

Rent tekniskt bröt vi MA 50, 100 på fredagen, men det riktiga tunga vägskälet i form av MA 200 befinner sig en bra bit under dagens notering.

Ett attraktivt ingångsläge anses finnas redan vid tunga tekniska stödnivån 88 euro, då en studs kring denna prisnivå anses vara en hög sannolikhet.

En resa upp till 95 euro väntas i ett sådant scenario, med ett mindre motstånd redan vid 92 euro, varpå det även kan vara attraktivt att vikta ned större positioner.

Skulle situationen runt om i Europa utveckla sig mer till det negativa, allt ifrån efterspel från det tyska valet, Brexit eller övrig oro runt om i världen, ökar risken för fortsatt svaghet vid ett allvarligt utmanande av 88 euro. Vi begränsar nedsidan i ett sådant scenario, genom att förslagsvis placera en stop loss redan vid 87 euro, då risken är tydligt förhöjd i ett sådant scenario att vi får en resa ned till 85 euro.

Aktien handlas på tyska Xetra, under symbol DB1, och är listad inom storbolagsindexet DAX.

Analys: Deutsche Börse intressant på rekyl!

Deutsche Börse
Entré köp €88.00 Ticker DB1
Målkurs €95.00 Marknad Xetra
Nödutgång €87.00 P/E 19.09
Senaste €90.15 Direkt avk. 2.75%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto