Home > Analys: Dipp istället för utbrott, köpläge i Goldman Sachs

Analys: Dipp istället för utbrott, köpläge i Goldman Sachs

Senast jag tog upp Goldman Sachs, för två veckor sedan, hoppades vi på positiva signaler i kölvattnet av FEDs räntebesked. Vår setup gav aldrig någon trigger utan istället skickade marknaden ner aktien mot ett spännande stöd, ett stöd som kan visa sig utgöra en plattform för ett rejält återtest och nytt försök mot tidigare toppnotering. Temat är att köpa dippen!

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Det är inte alltid man får som man vill, men vid utmaningar mot tidigare toppnoteringar kan det vara klokt att använda sig av en trigger om man letar efter möjligheter att gå lång. Vi har ju sett vad som hände med prisbilden sedan sist och nog var det en klok, om än möjligen tråkig strategi.

Tidigare toppnoteringar för Goldman Sachs hittar vi kring den 1 mars på $255 nivån, priset vände i måndags på $221 som ju ligger 180 grader mot toppen på Gann-hjulet. Nivån kring $221 ner till $218 är alltså ett viktigt stöd som bör hålla om marknaden i relativ närtid ska kunna utmana toppen från 1 mars.

Att Goldman Sachs satte fart på nedsidan var ju så här i efterhand kanske inte den största av överraskningar, man kan ju ur ett Elliott wave perspektiv se att den senaste toppen mycket väl kan ha indikerat toppen på en större våg 3, där nuvarande dipp i så fall skulle vara våg 4. Fjärde vågor kan vara lynniga, men ofta alternerar strukturen på den första korrigeringen (våg 2) i den nya trenden med den andra (våg 4). Eftersom den första sekvensen tog tid på sig och var djup bör man inte vara alltför överraskad om nuvarande korrigering beter sig tvärt om. Dvs en kort och sett ur ett längre perspektiv relativt grund korrigering.

Goldman Sachs (dagsdiagram)
Goldman Sachs (dagsdiagram)

Från ett cykel perspektiv med tidsrytmer misstänktes att slutet på månaden kunde bli intressant, fast det blir ju möjligen på motsatt sida vad som ansågs idealt för två veckor sedan. Dvs en botten istället för en topp. Från Gann-skolan kan vi i avsnittet kring fler metoder från Gann se att det från slutet på februari till slutet på mars är 30 dagar. Från topp till botten är detta indikativt för i varje fall en positiv reaktion i marknaden.

I och med gårdagens prisbild har vi fått en reaktion bekräftad, endera agerar man på köpsidan direkt eller så hoppas man på att marknaden kommer ner något mot slutet av veckan och köper då. Köp föreslås till rådande pris kring $229 alternativt på en dipp ned mot $225 i hopp om att vi ska få ett återtest av $250 nivån inom en relativt snar framtid. Nödutgången placeras vid en daglig stängning under $218.

 

Goldman Sachs – en överblick
Entré köp $228 Ticker GS
Målkurs $250 Marknad NYSE
Nödutgång $218 P/E (est 2017)  12.84
Senaste $229.33 Direkt avk. (est 2017) 1.1 %
Taggar:
ECB

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.