Home > Analys: Djup rekyl skapar köpläge i Tobii.

Analys: Djup rekyl skapar köpläge i Tobii.

Tobii aktien har rekylerat kraftigt den senaste månaden vilket skapar ett köpläge då säljtrycket börjat minska i närheten av det stigande 200 dagars glidande medelvärde.

Tobii är verksamt inom eyetracking, på en global marknad. Eyetracking är en teknik som gör det möjligt för datorer att veta var användare tittar. Företaget har tre affärsområden, Tobii Dynavox, Pro, samt Tech.

Aktien har varit en riktig underpresterare mot börsen som helhet… men har de senaste månaderna visat tecken på en återhämtning genom att passera både juni och augusti toppen. Det långsiktiga jämviktsvärdet i form av 200 dagars glidande medelvärde har tagit en positiv lutning vilket ger goda odds att aktien står inför en ny uppgångsfas efter de senaste veckornas djupa rekyl.

Tekniskt sett bildades en spinning topp candlestick under tisdagens handel vilket indikerar tveksamhet gällande momentumet i säljkraften. Då aktien är rejält pressad och i närheten av stödet vid MA200 ser vi ett köp runt gårdagens stängningskurs som en attraktiv ingångsnivå inför en förmodad rörelse mot september toppen.

Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 41kr.

Stänger aktien under MA 200 är detta ett tydligt svaghetstecken som öppnar upp för ett test av 40 följt av 36kr.

Tobii
Entré köp 43.70-44kr Ticker TOBII
Målkurs 53.75kr Marknad OMXS Mid Cap
Nödutgång 41kr P/E neg
Senaste 43.70kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TOBII.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.