Home > Analys: ”Död katt studs” i Seamless Distribution.

Analys: ”Död katt studs” i Seamless Distribution.

Seamless Distribution aktien befinner sig i en starkt fallande trend med negativt volym mönster, vilket gör den nuvarande upprekylen suspekt. Det är sannolikt fråga om en så kallad dead cat bounce, död katt studs inför nya kursfall.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Seamless aktiens kursfall på nästan 90 % har inte visat några tecken på att vara över då aktien i samband med nya lågpunkter åtföljs av ett långsiktigt fallande OBV värde. Detta innebär att nedgångsdagar har mer volym än uppgångsdagar och så länge som detta förhållande är intakt är förutsättningarna för en bestående trendvändning magra.

Under nedgångsfasen, framförallt de senaste månaderna har aktien visat på kraftiga motreaktioner så kallade ”dead cat bounce”, på svenska död katt studs, vilket är kortsiktiga, procentuellt sett stora motreaktioner, mot den fallande huvudtrenden. Dessa motreaktioner uppstår på grund av vinsthemtagning i form av blankade positioner, som måste täckas=köpas tillbaka, värde investerare som börjar urskönja en botten och försiktigt börjar köpa samtidigt som momentum investerare hoppar på en kortsiktig rörelse.

Än så länge talar det mest för att den nuvarande motreaktionen är ytterligare en död katt studs. Så länge som aktien handlas under MA 40 , som aktien navigerat efter, är det nuvarande negativa sentimentet intakt.

Skulle aktien mot förmodan bryta MA 40 runt 9 kr finns nästa motstånd vid 11 följt av 14 kr.

Vi har en negativ grundinställning så länge som aktien handlas under det långsiktigt fallande MA 200.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Det kortare glidande medelvärdet i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol SEAM.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto