Home > Analys: Doro bryter uppåt!

Analys: Doro bryter uppåt!

Doro aktien bröt under veckan motståndet runt 57.75kr vilket öppnar upp för vidare uppgång mot i första hand 68kr. Aktien är köpvärd på rekyl ned mot 58kr.

Doro aktien har de senaste två åren handlats i en uppåtgående trend inom ett väl definierat handelsintervall i form av en stigande trendkanal.

I början av december bröt aktien igen stödet runt 50kr men misslyckades att attrahera ett bestående säljintresse vilket bidrog till bildandet av en botten två veckor senare. Aktien har därefter visat tekniskt positiva signaler genom att på nytt etablera sig inom den stigande trendkanalen och uppvisa en sekvens av stigande lågpunkter, vilket avspeglar ett allt ökande köptryck som under veckan lett att motståndet vid 57.75kr har forcerats.

Detta har utlöst en köpsignal som har goda förutsättningar att leda till en bestående rörelse på ovansidan då aktien kraftansamlat sedan början av januari. Närmaste avstämningsnivå i form av motstånd finns vid 68kr vilket om passeras öppnar upp för fortsatt uppgång mot 78kr.

Vi rekommenderar ett köp på rekyl ned mot 58kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 56kr. Målkurs sätts till 67.50kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under 57.75kr är risken förhöjd för en falsk köpsignal med åtföljande nedgång understödd av utbrottshandelare som är felaktigt positionerade. I detta scenario finns stöd vid 54 följt av 52kr.

Aktien handlas ovanför det stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol DORO.

Doro
Entré köp 58-58.25kr Ticker DORO
Målkurs 68kr Marknad OMXS Small Cap
Nödutgång 56kr P/E 43.9
Senaste 58.50kr Direkt avk. 1.7%

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto