Home > Analys: ”Dragonfly doji” i Fenix Outdoor ger positiva signaler.

Analys: ”Dragonfly doji” i Fenix Outdoor ger positiva signaler.

Fenix Outdoor B aktien har gått extremt bra på börsen de senaste åren… lite för bra på slutet då aktien accelererat i en ohållbar parabolisk uppgång. Det åtföljande kursfallet på drygt 27 % avslutades sannolikt under måndagen då en vändnings candlestick bildades under ökad omsättning.

Fenix Outdoor B aktien har efter en köpsignal i slutet av november 2012 utvecklats mycket väl på börsen och visat på hälsosamma rekyler inom den stigande trenden för att rebalansera sentimentet och möjliggöra nya sunda uppgångar. Detta förhållande ändrades strax efter årsskiftet då aktien visade en acceleration i uppgångsfasen liknande en parabolisk uppgång, som har små eller obefintliga rekyler, och därför sker en sentiment justering lika fort åt andra hållet.

Aktien nåddes om högst 485 kr för att därefter falla drygt 27 % de åtföljande veckorna . Under måndagen öppnade och stängde aktien på samma nivå efter ett initialt tapp på runt 18 kr under kraftigt ökad volym vilket indikerar att säljkraften möttes av en lika stor köpkraft, en Dragonfly Doji bildades. Detta indikerar balans och möjliggör för en återgång till den stigande trenden.

För den kortsiktige spekulanten skapas därmed ett köpläge, idealiskt vore en ingångsnivå i närheten av botten av dragon Doji candlestick vilket i sådana fall skapar en mycket attraktivt risk kontra potentiell avkastning. Vi rekommenderar ett köp mellan 350 – 355 kr en stoploss placeras under 347 kr. Målkurs i första hand 399 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Stöd finns runt 350 kr. Motstånd vid 400.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol FIX B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto