Home > Analys: Dubbelbotten ger nu eller aldrig läge för Randgold Resources

Analys: Dubbelbotten ger nu eller aldrig läge för Randgold Resources

Amerikanska aktier börjar generellt se oroväckande heta ut och med det vänder vi denna vecka återigen blickarna mot bolag som verkar inom Guldmining-sektorn. Vi väljer att fokusera på bolaget Randgold Resources som med en stark rapport i ryggen vänt vid ett intressant stöd och skapat en potentiell dubbelbotten.

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Swing-trading möjligheterna på de amerikanska aktiemarknaderna har begränsats en del i och med den senaste tidens uppgångar varför vi denna vecka åter vänder blickarna mot Guldaktier som ser klart attraktiva ut vid nuvarande nivåer. En viktig faktor för Guld-mining aktier är naturligtvis utvecklingen på guldpriset och efter att ha kastats fram och tillbaka sedan slutet på februari så förefaller det trots allt som att vi får högre toppar och högre bottnar. Detta är ett konstruktivt beteende och egentligen fullt normalt innan den nya trenden riktigt sätter sig.

Randgold Resources släppte den 4 maj en rapport som marknaden verkar ha gillat. Bolaget tjänar bra med pengar och låter mig förstå att de för närvarande har en kostnad på sin produktion kring 619 dollar/ounce.

Själva aktien har befunnit sig i en positiv trend sedan september 2015. Den första toppen kom in sommaren 2016 innan aktien liksom sektorn i övrigt tog en riktig djupdykning inför en lågpunkt i december förra året. Lågpunkten kom in på ett sätt som sänder mycket positiva långsiktiga signaler.

 

Randgold Resources (dagsdiagram)
Randgold Resources (dagsdiagram)

 

Sedan i december förra året söker vi efter en initial uppgång ytterligare en botten, som så länge den positiva prisstrukturen kvarstår har möjligheter att dra igång rallyt som vi söker långsiktigt. Den 4 maj kom en botten in i samband med kvartalsrapporten, en botten som tillsammans med föregående lågpunkt i mars skapar en potentiell dubbelbotten.

När vi tar en titt på vårt trendfilter i form av 200 dagars respektive 50 dagars glidande medelvärde kan vi se att de båda trendar nedåt och dessutom befinner sig ganska nära varandra. Om nu Randgold Resources skulle bryta den nyligen satta dubbelbotten är detta klart negativt men kan vi få en stängning ovan de båda medelvärdena, ja då ser det betydligt mer positivt ut. Då är det sannolikt bara en tidsfråga innan vi istället får ett bullish-cross och kan bocka av den medellånga trenden som positiv till att börja med.

 

Randgold Resources (dagsdiagram)
Randgold Resources (dagsdiagram)

 

Strukturellt från ett Elliott wave perspektiv kan vi inte med tillräcklig sannolikhet säga att det är dags för månresan ännu, det är möjligt att den kommer långt senare och att aktien kommer tillbaka ner igen. Inte sällan ser man efter en första fas uppåt att det tar ett bra tag innan det hela tar fart på riktigt. Därför nöjer vi oss med att konstatera att så länge som lågpunkten kring 83 dollar håller bör aktien i varje fall klara av at mäkta med att utmana dels föregående toppar kring 94 dollar men även nivån vid 106 dollar. Köp föreslås vid stängning över det glidande medelvärdet på 89.40 dollar med nödutgången placerad vid en daglig stängning under 86 dollar och en målkurs på 106 dollar.

Visar det sig att vår set-up faller väl ut värderar vi situationen på nytt för att eventuellt relativt omgående ta nya tag alternativt om vi får ha ytterligare tålamod.

 

Randgold Resources – en överblick
Entré köp $89.40 Ticker GOLD
Målkurs $106.00 Marknad Nasdaq
Nödutgång $86.00 P/E (est 2017)  27.10
Senaste $88.83 Direkt avk. (est 2017) 1.9 %

 

Som vanligt är det viktigt att tänka på att Guldaktier är väldigt volatila, vilket är något man bör beakta när och om man tar position.

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto