Home > Analys: Dubbeltopp i Avanza…

Analys: Dubbeltopp i Avanza…

Avanza aktien har efter en nära på kursdubbling sedan oktober, brutit ned från en dubbeltopp formation, vilket ger negativa signaler.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Avanza aktien utlöste en säljsignal från en huvudskuldra formation i början av oktober. Efter en initial tveksamhet föll aktien kraftigt och nådde en botten kort därefter ett par kronor ovanför prisobjektivet på 196 kr.

Aktien har därefter utvecklats mycket starkt speciellt under april där aktien steg drygt 25 % under kort tid och utan någon som helst avstämning underifrån. Ett ofta förekommande fenomen inför en trendvändning är en parabolisk slutrörelse där köp sentimentet når ett så pass extrem värde, att det behövs en större korrigering, alternativt sidåtgående rörelse för ett justera detta tillräckligt för att möjlig göra en ny uppgångsfas. Det är sannolikt att vi just bevittnat en sådan slutfas då aktien efter ett test av tidigare toppnotering fallit kraftigt och forcerat stödet runt 359 kr.

I diagrammet har aktien brutit ned från en dubbeltopp vilket utlöst en säljsignal. De negativa utsikterna bekräftas i OBV indikatorn, som brutit igenom tidigare lågpunkt.

Vi rekommenderar att man säljer av långa innehav och avvaktar med köp till dess att aktien börjat närma sig det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200, alternativt uppvisat någon slags bottenformation.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns runt 320 kr. Motstånd runt 359 följt av 387 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AZA.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto