Home > Analys: E.ON kraftsamlar inför utbrott…?

Analys: E.ON kraftsamlar inför utbrott…?

Tyska energikoncernen E.ON har inlett det innevarande året i svagt positiva tongångar. Senaste månaden har det dock varit viss press på nedsidan, då vi noterat lägre toppar i linje med den övre nedgående trendlinje. En tydlig triangelformation har nu bildats, och frågan är om aktien laddar för utbrott norrut, eller en förnyad resa söderut…

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

E.ON har sedan årsskiftet stigit lite mer än 7 procent. Årshögsta uppnåddes i början av mars, men 200 dagars glidande medelvärde fick då aktien att vända söderut.

Detta långsiktiga tekniska medelvärde som MA 200, anses ofta vara ett signifikant vägskäl, och vi har sedan april månad balanserats kring detta medeltal.

Vi noterar allt lägre toppar sedan vi uppnådde årshögsta, samtidigt som vi fick ett kortfattat utbrott ur den triangelformation som bildats.

Aktien handlas över MA 200 sedan föregående vecka, och trots att vi fått en mindre nedgång efter, fortsätter vi att befinna oss inom den triangelformation som uppstått.

Volymen pekar på att det kan finnas köpstyrka bakom ridån, och kanske det kortfattade utbrottet ur den nedgående trendlinje vi fick uppleva föregående vecka var en förhandsvisning på fortsatt uppgång?

Triangelformationen börjar nu även nå sitt slut, vilket innebär att vi står inför ett potentiellt vägskäl framöver.

Utbrott norrut innebär att sannolikheten ökat för återbesök av årshögsta vid 7.60 euro, eftersom vi kring denna prisnivå finner yttre delen av ett signifikant volymområde senaste året.

Nästa stora volymområde över denna prisnivå, ser vi inte förrän 8.20 euro, vilket innebär att detta anses vara en signifikant teknisk nyckelnivå.

Likväl innebär ett utbrott söderut ur triangelformationen, att risken ökar för att vi möjligtvis kan göra återbesök kring årslägsta vid 6.60 euro. Vid denna prisnivå återfinns även tung volym senaste året, vilket innebär att denna prisnivå anses vara en teknisk nyckelnivå.

E.ON
Ticker EOAN
Senaste €7.210
Marknad Xetra
P/E est. 2017 13.48
Direkt avk. est. 2017 4.07%

 

Detta innebär att vi håller extra koll på dels ovanstående och underliggande trendlinje som format en triangelformation, samtidigt som vi håller koll på våra medeltal som både MA 50, 100 och 200.

Vi håller även koll på hur volymförhållande ser ut, högre köpvolym under uppgångsdagar, kontra nedgångsdagar kan potentiellt innebära underliggande styrka som svaghet.

Aktien handlas på Xetra, under symbol EOAN.

Analys: E.ON kraftsamlar inför utbrott…?

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto