Home > Analys: Electrolux B bryter fallande trend.

Analys: Electrolux B bryter fallande trend.

Electrolux B aktien bröt under måndagen motståndet i form av den korta fallande trend som aktien navigerat efter, vilket ger positiva signaler. Vi har siktet inställt på i första hand ett test av 180 kr nivån.

Electrolux B aktien utlöste en säljsignal från en större toppformation när stödet runt 155 kr forcerades på nedsidan under januari månad. Aktien nådde som lägst 133 kr efter säljsignalen, men visade kort därefter en positiv underton när en högre lågpunkt bildats efter ett första test av motståndet (det tidigare stödet vid 155 kr).

Motståndet runt 155 kr forcerades på andra försöket, under extrem omsättning och bildade ett större gap, ett så kallat breakaway gap, vilket indikerar en helomvändning av det tidigare negativa sentimentet och startskottet för en betydande uppgång.

Vi har tidigare målat upp ett positivt scenario så länge aktien handlades över stödet vid 165 kr. Med facit i hand ser det ut som om aktien vänt vid 160 kr nivån, efter en falsk säljsignal genom 165 kr, och efter att ha testat det långsiktigt glidande medelvärdet ovanifrån och ätit upp en del av breakaway gapet.

Den fallande trenden bröts under måndagen vilket sannolikt indikerar en uppgång till i första hand 180 kr nivån följt av ett test av tidigare toppnoteringar runt 194 kr.

Vi rekommenderar ett köp runt stödet vid 165 kr som visat sig hålla efter ett falskt nedbrott. En stoploss placeras förslagsvis under 159 kr. Målkurs 180 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är svagt fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns runt 165 kr. Motstånd finns vid 180 följt av 192 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ELUX B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto