Home > Analys: Electrolux B i närheten av blanknings nivå.

Analys: Electrolux B i närheten av blanknings nivå.

Electrolux B aktien har rekylerat upp i närheten av det brutna kanalgolvet runt 210 kr vilket utgör en blanknings setup i första hand.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Electrolux B aktien signalerade i slutet av juni 2015 att allt inte stod rätt till genom att bilda en lägre högsta notering samtidigt som en reversal candlestick bildades på veckobasis. Aktien har därefter visat på kraftiga kursrörelser inom en svagt fallande trendkanal.

I december bröts stödet vid kanalgolvet med god marginal och under kraftigt ökad omsättning. Detta utlöste en säljsignal som lett till en lågpunkt på 173 kr i början av februari.

De senaste veckorna har aktien rekylerat uppåt vilket tagit aktien i närheten av 210 kr nivån som omvandlats till ett motstånd och utgör en blankningsnivå vid ett första test. En stoploss placeras förslagsvis vid en stängning ovanför 218 kr. Målkurs sätts konservativt till 173 kr.

Skulle aktien visa styrketecken genom att bestående handlas ovanför 210 kr är detta ett tecken på acceptans av det tidigare handelsområdet och ökar oddsen väsentligt att aktien står inför en gap täckning upp mot 235.50 kr i första hand.

Huvudscenariot är tills motsatsen bevisats fallande kurser inom kort.

Aktien handlas under det fallande 40 veckors glidande medelvärde. Närmaste stöd finns vid 197.50 följt av 187 kr. Motstånd vid 210, 217 samt 235.50 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ELUX B.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto