Home > Analys: Electrolux B i närheten av stödnivå.

Analys: Electrolux B i närheten av stödnivå.

Electrolux B aktien har nyligen utlöst en köpsignal då motståndet runt 182 kr forcerades med kraft. En rekyl har tagit aktien ned mot utbrottsnivån, som omvandlats till ett stöd, vilket utgör en fördelaktig köpnivå.

Electrolux B aktien har sedan lågpunkten i början av februari handlats i en stigande trend där kraftansamlingsfaser varvats med utbrott uppåt. I mitten av april månad bröt aktien igenom 155 kr nivån och bildade ett breakaway gap under extrem omsättning, detta gav en tydligt positiv bild som stärktes i efterhand då aktien vid rekyl inte täckte igen hela gapet.

Aktien har därefter brutit en fyra månaders kraftansamlingsfas mellan 160 till 182 kr, återigen under ökad omsättning, detta utlöste en köpsignal som stödjer fortsatt uppgång. Aktien nådde som högst 208 kr efter köpsignalen och har därefter inlett en rekyl ned för ett återtest av köpsignalen.

Då motståndet omvandlats till ett stöd runt 182 kr räknar vi med att detta håller för ett första test och leder till ett nytt test av tidigare toppnoteringar.

Skulle stödet mot förmodan brytas är detta ett tydligt svaghetstecken. Risken är i sådana fall fortsatt kursfall till i första hand 160 kr.

Vi rekommenderar ett köp runt 182 kr främst för den snabbfotade spekulanten. En stoploss placeras förslagsvis under 176 kr. Målkurs sätts konservativt till 205 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns runt 182 kr. Motstånd finns runt 205 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ELUX B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto