Home > Analys: Electrolux B vid motstånd…

Analys: Electrolux B vid motstånd…

Electrolux B har studsat upp kraftigt de senaste två veckorna vilket skapar ett kortsiktigt blankningsläge. Passeras 220kr på ovansidan ljusnar läget.

Electrolux B aktien har efter en nedgång på runt 50% passerat lågpunkten från 2016 vilket definitionsmässigt innebär att aktien övergått till en långsiktigt fallande trend.

Under oktober accelererade kursfallet i samband med att botten från 2016 gav vika.

Aktien har därefter kommit tillbaka mycket kraftfullt, en uppgång på nästan 30% på två veckor. Kortsiktigt är detta ett styrketcken som bör leda till en stabilisering. Den kraftfulla motreaktionen har även medfört ett överköpt läge vilket skapar ett kortsiktigt blankningsläge då aktien kommit upp till motståndet vid den psykologiska 200kr nivån.

Med bakgrund av den långsiktiga svagheten och den nuvarande, temporära? Styrkan, föreslår vi en blankning vid 199.50kr ned mot 180kr.

För att aktien skall bli intressant från ett långsiktigt perspektiv krävs att aktien tar sig genom motståndet vid 220kr och stänger därovan på veckobasis. På nedsidan indikeras svaghet om stödet runt 178kr passeras på veckobasis. I detta scenario förväntas ett test av 160kr vilket om passeras öppnar upp för fortsatt nedgånbg mpot 140kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen med symbol ELUX B.

Electrolux B
Entré sälj 199.50kr Ticker ELUX B
Målkurs 180kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 207kr P/E 13.9
Senaste 200.60kr Direkt avk. 4.1%

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är fallande.

 

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.