Home > Analys: Electrolux B vid vägskäl…

Analys: Electrolux B vid vägskäl…

Electrolux B aktien befinner sig i en fallande trend efter en utlöst säljsignal från en större toppformation i januari månad. Aktien har efter en lågpunkt på 133.20 kr tagit sig upp mot utbrottsnivån, runt 153 kr,  vilket kommer vara avgörande för den framtida kursutvecklingen.

Electrolux aktien utlöste en säljsignal från en större toppformation i form av en huvudskuldra under januari månad vilket ger ett potentiellt prisobjektiv på 111 kr. I samband med säljsignalen ökade omsättningen markant vilket indikerar ett stort underliggande säljtryck och så länge som aktien håller sig under 153 kr finns det goda förutsättningar att prisobjektivet på sikt kommer att uppfyllas.

Aktien nådde som lägst 133.20 kr och har därefter testat utbrottsnivån en gång och bildat en högre lågpunkt. Är denna högre lågpunkt ett tecken på underliggande styrka inför ett genombrott av nyckel motståndet runt 153 kr?

Det är ingen ide att försöka gissa om motståndet kommer att hålla eller inte utan bättre är att vara förberedd på en eventuell forcering av 153 kr nivån. Delårsrapporten fredagen den 25 april kommer sannolikt vara avgörande.

Huvudscenariot är en återgång till en fallande trend efter ett misslyckat försök runt 153 kr nivån, detta leder sannolikt till ett snabbt tapp mot ett test av tidigare botten nivå. Det alternativa scenariot är en forcering av 153 kr nivån vilket då bör leda till en kraftig uppgång vilket späds på av korta positioner som måste täcka sig. Motståndet omvandlas i detta fall till ett stöd vid eventuell återtest från högre nivåer.

Då aktien befinner sig runt motståndet finns det bättre potential på nedsidan speciellt med tanke på att börsen som helhet börjat darra till på sistone. Vi rekommenderar därför i första hand en blankning runt 152 kr med en målkurs på 111 kr. En stoploss placeras förslagsvis över 162 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ELUX B.

Nyckeltal P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
63,7 (46,04) 0,4 (0,63) 3,0 (2,70 ) 4,3 (3,71) 6,50 2,35 49,99
Tal inom parentes avser branschsnitt

 

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto