Home > Analys: Electrolux B vid vändnings zon.

Analys: Electrolux B vid vändnings zon.

Electrolux B har efter en lågpunkt på 172.80 kr börjat närma sig den kraftfulla motståndszonen mellan 206 och 209 kr vilket utgör ett säljläge vid ett första test.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Electrolux B aktien har efter ett utbrott på nedsidan från en längre tids konsolidering utvecklats mycket svagt vilket tagit aktien ned för en lågpunkt på 173 kr i februari.  De senaste veckorna har aktien visat på en motreaktion vilket tagit aktien i närheten av stödet från den tidigare konsolideringen vilket omvandlats till ett motstånd. Fortsätter aktien vidare uppåt mellan 206 till 209 kr utgör detta ett blankningsläge vid ett första test, inför en ny nedgångsvåg i aktien.

Vi rekommenderar att man inleder en blankning mellan 206 till 209 kr. Målkurs sätts konservativt till 190 kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning ovanför 211 kr.

Skulle aktien mor förmodan fortsätta vidare uppåt genom motståndszonen är detta ett tydligt styrketecken och ökar oddsen att aktien gjort en långsiktig botten i samband med lågpunkten från februari. I detta scenario finns det ett större gap mellan 216.70 kr till 235. 50 kr, som aktien kan komma att fylla igen innan mer ledtrådar ges om den fortsatta färdriktningen.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ELUX B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto