Home > Analys: Electrolux B vid vändnings zon.

Analys: Electrolux B vid vändnings zon.

Electrolux B handlas drygt 25 procent över primärtrenden 200-MA vilket känns tryggt för fortsatt uppgång, men samtidigt en rejäl utmaning då spänningen är stor ned mot det långsiktiga jämviktsvärdet. Aktien handlas dessutom runt motståndet vid kanaltaket, som tidigare vänt den korta trenden. Vi rekommenderar att man plockar hem vinsten i avvaktan på den kommande rekylen.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Electrolux B aktien handlas i en långsiktigt stigande trendkanal där kanalbotten utgör stöd vid vinsthemtagningsfaser och kanaltaket agerar som motstånd för vidare uppgång. Aktien har de senaste åren respekterat dessa begränsningslinjer mycket väl, nu senast i mitten av september där aktien vände ned i närheten av motståndet vid kanaltaket.

Rekylen tog aktien ned för ett test av stödet runt 180 kr där det stundtals såg ut som om aktien hade gjort sitt på ovansidan då stödet forcerades med hela 5 kr i samband med en svagare än normalt börs. Efter ett par dagars pendlingar runt denna nivå hittade till slut köparna tillbaka i mitten av oktober då en grön stapel bildades, som stängde betydligt högre är toppnoteringarna de senaste dagarna. Aktien har därefter noterat nya all time highs i kölvattnet av en bättre delårsrapport.

Kortsiktigt befinner sig aktien i en starkt stigande trend där den tekniska bilden är positiv så länge som aktien håller sig ovanför tidigare lågpunkt vid 175 kr. På längre sikt handlas aktien på extremt sträckta nivåer, drygt 25 % ovanför MA-200 jämfört med  september toppen på 21.8 %. Aktien handlas dessutom i närheten av kanaltaket där aktien vid ett flertal tidigare tillfällen vänt nedåt.

Potentialen för fortsatt uppgång är således starkt begränsad.

Sammanfattning: Electrolux befinner sig fortfarande i en stigande trend på lång och medellång sikt. Kortsiktigt är det försent att köpa och långsiktigt är aktien vid en attraktiv säljnivå i närheten av kanaltaket. Skulle aktien punktera 175 kr bör man vända på klacken och ställa in sig på en nedgång mot kanalgolvet runt 145 kr.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto